Baroness-laulaja sai bussiturmasta toipuessaan nimekästä vertaistukea – Purple-albumi kohta täällä, tarjolla lisää maistiasia

Baroness julkaisee 18. joulukuuta uuden albuminsa Purple. Aiempien Chlorine & Wine ja Shock Me maistiaisten jatkoksi olisi nyt tarjolla jämäkkä Morningstar.

Uuden levyn nimi/väri (joka on jatkumoa aiemmille Red Album, Blue Record ja Yellow & Green levyille) Purple viittaa osaltaan mustelmiin ja ruhjeisiin, jotka tulivat yhtyeen keikkabussin jouduttua liikenneonnettomuuteen kiertueella 2012. Laulajakitaristi John Baizley kertoi Rolling Stone -lehdelle saaneensa yllättävää tukea Metallica-leiristä toipuessaan turmasta.

– Makasin tuskissani sairaalassa, kun hoitaja eräänä iltana tuli luokseni ja sanoi: ”Joku Jim Hatfield tai John Hartfield soitti sinulle juuri, mutten ollut varma oletko hereillä tai haluatko vastaanottaa puheluja”. Vastasin hänelle, etten tunne ketään sen nimistä, mutta tässä tilanteessa ei ole väliä vaikka se olisikin vain puhelinmyyjä, koska haluan jutella ihan kenen tahansa kanssa! Sitten hoitaja ojensi minulle lapun, jossa oli James Hetfieldin nimi ja puhelinnumero! Baizley muistelee naureskellen.

– Soitin Hetfieldille ja se oli eräs rehellisimmistä keskusteluista, mitä olin hetkeen käynyt. Hän antoi hyviä neuvoja. Osa oli melko itsestäänselviä, mutta niillä sanoilla oli painoarvoa, koska hänellä on kokemusta siitä tilanteesta. Jos siis James sanoo asioiden järjestyvän, niin uskottava se on.

Metallican kiertuebussi joutui vuonna 1986 Ruotsissa liikenneonnettomuuteen, jonka seurauksena basisti Cliff Burton menehtyi.