Beastie Boysin tarina paketoidaan kirjaksi – ”Siitä tulee jotain aivan erilaista kuin muut musiikkikirjat”

Tämä tieto otetaan Soundin verkkotoimituksessa iloisin mielin vastaan: Beastie Boysin tarinan kertova kirja valmistuu viimein, ja se on tarkoitus julkaista tämän vuoden syksyllä. Aiheesta uutisoi muun muassa Pitchfork.

Asia tuli ilmi Beats 1 -radioaseman haastattelussa, jossa yhtyeen jäljellä olevat jäsenet Mike D ja Ad-Rock kertoivat kuulumisiaan. Kirjasta on puhuttu jo vuodesta 2013 alkaen, mutta nyt Mike D uskalsi sanoa jo suht tarkan julkaisuajankohdankin. Ilmeisesti kirja on viivästynyt, koska siitä halutaan saada aikaan jotain tavallisesta poikkeavaa.

Kirjassa käydään läpi yhtyeen tarinan lisäksi sen jäsenten kulttuurilliset juuret 1980-luvun New Yorkissa. Mike D lisäsi, ettei teosta ole kirjoitettu tavallisen elämäkertakirjan muotoon, vaan tekijät heittäytyivät kokeellisiksi.

”Monesti kun luen bändikirjaa tai katson musiikkidokumenttia, minua alkaa vähän kyllästyttää. MInusta ne eivät tee aiheelleen oikeutta, koska on aika surrealistista, mitä kaikkea bändien uralla tapahtuu. Minusta täytyy käyttää kaikkia ulottuvuuksia, jotta tarinan voisi kertoa tarkemmin”, Mike D sanoi haastattelussa ja jatkoi:

”Voin sanoa melko luottavaisin mielin, että tästä tulee jotain aivan erilaista kuin muut musiikkikirjat.”