Blackstar Halo hyvään seuraan, Sabatonilta jättivideo

Tamperelainen raskaan rockin yhtye Blackstar Halo matkaa kesäkuun alussa ensimmäiselle ulkomaankomennukselleen. Yhtye on nimittäin valittu Copenhagen Live -tapahtumaan muun muassa Slashin, Bullet For My Valentinen ja Rammsteinin soittokaveriksi. Paikalle matkaa myös toinen suomalaisyhtye eli Lunar Path.

– Keikkatilaisuus tarjoutui Scar Symmetryn kanssa tehdyn minirundin kontaktien kautta. Tämähän on loistava tilaisuus Blackstar Halolle avata peli myös ulkomaiden suhteen. Konserttia tsekkaamaan onkin tulossa muun muassa Tanskan Playground Musicin tyyppejä, kitaristi Timo Eskeleinen kertoo.

– Onhan tässä todella epätodellinen fiilis mennä soittamaan sellaisten tuntemattomien bändien väliin kuin Slash ja Bullet For My Valentine. Todellisuus on nyt viimeistään hämärtynyt, jos sellaista on meidän kohdalla edes ollut olemassakaan. Kummallisempaa olisi vain EppuPopedaNormaalin lämppääminen.

Blackstar Halon näkee kotimaassa seuraavasti:

10.06. Tampere, Yo-talo
25.06. Nummirock, Nummijärvi
03.07. Helsinki, On The Rocks

Ruotsalainen raskasrock-yhtye Sabaton on puolestaan ilmoittanut kuvanneensa "suurimman hevivideon ikinä". Bändi matkasi viikoksi Puolaan ja kuvasi videota parin tiiviin päivän ajan ainakin kahden sadan ihmisen kanssa. Pelkästään näyttelijäpuolelle päätyi yli sata henkilöä, joista mainittakoon ruotsalainen Peter Stormare (Minority Report, Fargo, Dancer In The Dark). Videolla nähdään myös Puolan armeijan kenraali Waldemar Skrzypczak.

Video tehtiin orkesterin uudelta Coat Of Arms -albumilta löytyvään Uprising-kappaleeseen. Biisin tarina kertoo vuoden 1944 kansannoususta ja siitä, kun puolalaissiviilit nousivat vastustamaan natsimiehittäjiä Varsovassa. Videon ensi-iltaksi on vahvistunut 1. elokuuta, joka on myös kansannousun alkamisen vuosipäivä.

Lue lisää loppuvuodesta Suomeenkin tulevasta Sabatonista uudesta Soundista.