Blaze Bayley ei vieläkään täysin ymmärrä, miksi Iron Maiden valitsi hänet Bruce Dickinsonin seuraajaksi – ”He taisivat haluta muutosta”

Kevin Nixon/Future/Shutterstock/All Over Press

Laulaja Blaze Bayley palasi Iron Maiden -vuosiinsa Planet Rocksin My Planet Rocksin haastattelussa, josta uutisoi Blabbermouth. Mies muisteli parinkymmenen vuoden takaisia tunnelmia ja ihmetteli, kuinka oikein päätyi brittimetallin jättiläisen matkaan.

”[Edellinen bändini Wolfsbane] linkutti edelleen menemään”, Bayley kertoo. ”Sain tarjouksen mennä koe-esiintymään Iron Maideniin. Sitten, enkä tiedä miksi, he tarjosivat pestiä minulle. Olen niin erilainen Bruceen verrattuna — tarkoitan, että todella erilainen — esiintymistapani, ääneni, aivan kaikki. Mutta he taisivat haluta muutosta, ja niinpä he tarjosivat hommaa minulle. Jätin sitten Wolfsbanen ja otin vastaan maailman parhaan työn, jota heavy metal -laulajalle voi antaa. Se oli fantastista — aivan uskomatonta aikaa. En tiedä miksi he valitsivat minut, mutta niin he tekivät. Asiat, jotka opin silloin, oltuani jo valmiiksi Maidenin fani, ovat pysyneet matkassa. Ja se itseluottamus jonka sain lauluntekijänä ei lähtenyt minnekään.”

57-vuotias Bayley äänitti Maidenin kanssa kaksi albumi 1990-luvun puolivälissä ennen kuin Bruce Dickinson palasi remmiin juuri ennen vuosituhannen vaihdetta. Tämän jälkeen Bayley on julkaissut useita levyjä niin omalla nimellään kuin Blaze-yhtyeenkin puitteissa. Miehen tuorein albumi War Within Me ilmestyi huhtikuun 9.