Blood, Sweat & Tears -perustajajäsen Dick Halligan on kuollut – Sävelsi musiikkia myös elokuviin ja sarjoihin

RIP Richard Bernard Halligan, 29.8.1943 - 18.1.2022.

Grammy-palkittu jazzmuusikko ja säveltäjä Dick Halligan on kuollut. Halligan menehtyi 78-vuotiaana Roomassa luonnollisiin syihin, vahvistavat tämän lähiomaiset. Asiasta uutisoi Variety.

Halligan oli yksi Blood, Sweat & Tears -yhtyeen perustajajäseniä. Jazzia ja rockia yhdistellyt yhtye julkaisi debyyttinsä Child Is Father to the Man alkuvuodesta 1968, mutta läpimurto tapahtui saman vuoden joulukuussa ilmestyneellä eponyymillä kakkoslevyllä, joka palkittiin myös vuoden parhaan albumin Grammy-palkinnolla. Halligan oli mukana vielä yhtyeen kahdella seuraavalla levyllä, kunnes lähti eri teille vuonna 1971 yhtyeen soundin kallistuttua vahvemmin rockin suuntaan.

1970- ja 80-luvuilla Halligan sävelsi ja sovitti musiikkia moniin elokuva- ja tv-tuotantoihin. Hänen tuotantoaan kuullaan muun muassa elokuvissa The Owl and the Pussycat (1970), Go Tell the Spartans (1978), A Force of One (1979), The Octagon (1980) ja Fear City (1984) sekä tv-sarjoissa kuten The Bionic Woman ja Holmes and Yoyo.

Fear Cityn jälkeen Halligan siirtyi pois elokuvista ja sarjoista keskittyen säveltämään musiikkia jazz- ja kamariorkestereille. Hän kirjoitti myös kirjan Musical Being, jonka tiimoilta teki myös musiikkia ja tarinointia yhdistelleen yhden miehen kiertueen.