Bob Dylanin hyppäys viskibisnekseen koki takaiskun – Muusikon osaomistama juomayhtiö haastettu oikeuteen

Heaven's Door Spirits -yhtiön väitetään rikkovan tekijänoikeuksia nimellään ja logollaan.

Bob Dylan lanseerasi viime keväänä oman viskilinjastonsa. Dylanin osaomistuksessa olevan Heaven’s Door Spirits -yhtiön toiminta on kuitenkin joutunut vastatuuleen kentuckylaisen Heaven Hill Distilleryn haastettua yhtiön oikeuteen tekijänoikeusrikkomuksesta. Asiasta uutisoi WDRB-TV.

Perjantaina 17. elokuuta Louisvillen oikeusistuimelle jätetyssä kanteessa todetaan, että vuonna 1930-luvulla perustettu Heaven Hill Distillery on käyttänyt nimeä jo 80 vuotta ja hiljattain toimintansa aloittanut, Dylanin Knockin’ On Heaven’s Door -kappaleesta nimensä napannut Heaven’s Door Spirits rikkoo tekijänoikeutta ja ”johtaa kuluttajia harhaan” liian samankaltaisella nimellään. Lisäksi yhtiöiden logojen väitetään muistuttavan toisiaan.

Heaven Hill vaatii Heaven’s Door Spiritsia muuttamaan nimensä sekä kaikki markkinoinnissa käyttämänsä materiaalin. Lisäksi Heaven Hill on vaatinut tuomioistuinta välittömästi estämään Heaven’s Door Spiritia tuottamasta, jakelemasta tai markkinoimasta viskejään kanteen käsittelyyn ja oikeuden päätökseen saakka. Heaven Hill myös vaatii Heaven’s Doorin toimittavan kaikki tuotteensa, pakkauksensa, mainoksensa ja muut viskeihin ja yhtiöön liittyvän materiaalin välittömästi tuhottavaksi. Lisäksi perheyhtiö vaatii rahallista korvausta.

Heaven’s Doorin asianajajat ovat vastineessaan todenneet, etteivät he uskoneet nimen ja logon samankaltaisuuteen eivätkä ole aikeissa muuttaa tuotteitaan tai suostua muihinkaan Heaven Hillin vaatimuksiin.