Bob Seger julkaisi muistokappaleen edesmenneelle ystävälleen Glenn Freylle – ”Toivottavasti kappale ei saa hänen vaimoaan itkemään”

Glenn Frey

The Eagles -perustajajäsen Glenn Frey kuoli viime vuonna 18. tammikuuta. Kitaristin lapsuudenystävä ja samoissa musiikkipiireissä kasvanut Bob Seger julkaisi ystävänsä kuoleman vuosipäivän kunniaksi Freylle omistamansa muistokappaleen.

– Sitä ei ole tarkoitettu hittibiisiksi millään muotoa. Siinä ei ole varsinaista kertosäettä eikä mitään sellaista. Ideana oli muistaa hänet sellaisena kuin hän oli ensi kertaa tavatessamme vuonna 1966, Seger kertoo.

Kappale äänitettiin viime syksynä Nashvillessä studiomuusikkojen kanssa. Kappaleen oli tarkoitus päätyä Segerin tulevalle sooloalbumille, mutta hän päätyikin julkaisemaan kappaleen nettisivuillaan ilmaiseksi.

Glenn Song oli päivän sessioiden ensimmäinen kappale ja se vedettiin parilla otolla purkkiin. Ohjeistin rumpalia lyömään kovaa, vaikka kyseessä onkin balladi. Halusin kauniiseen kappaleeseen raskaan poljennon, koska sellaisena muistan Glenn Freyn.

– Toivottavasti kappale ei saa hänen vaimoaan itkemään. Mutta niin luultavasti tapahtuu, Seger toteaa.

Voit kuunnella muistokappaleen alla olevalla soittimella. Mikäli soitin ei näy, voit kuunnella tai ladata kappaleen täältä.