Body Count -kitaristi muistelee Black Sabbathin murskaavan vastaanoton saaneen Forbidden-albumin levytysprosessia – ”Sen jälkeen en ole enää halunnut tuottaa levyjä”

Nämäkin herrat ovat ehdolla tulevassa Grammy-gaalassa.

Body Count -kitaristi Ernie C päätyi vuonna 1995 tuottamaan Black Sabbathin unohduksiin jääneen Forbidden-albumin. Forbidden ei kuulu millään mittapuulla bändin parhaimpien tuotosten joukkoon, eikä levyn tekeminen ollut mistään helpoimmasta päästä – ainakaan mikäli Ernie C:tä on uskominen.

Ernie C kertoo Music Radar -verkkosivuston haastattelussa olleensa Lontoossa ja yllättyneensä täysin, kun Tony Iommi soitti ja pyysi tätä tuottajaksi tulevalle Black Sabbath -albumille.

– Ajattelin, että ”vau, tämä on hienoa”. Miles Copeland oli suositellut minua hänelle. Tony saapui näkemään minua ja kysyin: ”Oikeasti? Ette kai ole erehtyneet henkilöstä?” Se oli minulle hetki, kun tunsin oloni epätodellisen hyväksytyksi rockin maailmassa, Ernie C kuvailee ensireaktiotaan.

Forbidden jäi Black Sabbathin uralla unohdetuksi numeroksi parjattujen soundiensa ja kehnojen kappaleidensa takia. Levyn myyntiluvut jäivät vaatimattomiksi ja pian Forbiddenin jälkeen levyllä laulanut Tony Martin sai kenkää Ozzy Osbournen palattua bändin vahvuuteen. Ernie C kertookin Iommin ilmiselvästi kaivanneen takaisin vanhoihin hyviin aikoihin.

– Tony Martinilla oli isot saappaat täytettävänään ja Iommi sanoikin hänelle usein, että ”Ozzy tekisi sen tällä tavalla” tai ”Dio tekisi sen tällä tavalla”. Se ei ollut helppoa Tony Martinille.

Haastattelussa Ernie C kertoo ehdottaneensa Iommille, että tämän kannattaisi kokeilla soittamista Ozzyn kanssa. Ernie ei kuitenkaan tarkoittanut, että Black Sabbathin alkuperäisen kokoonpanon tulisi palata yhteen.

Forbiddenin levytysprosessi ei ollut Ernie C:n mukaan helpoimmasta päästä. Bändi halusi päivittää soundiaan, mutta samalla kuulosta samalta kuin ennenkin. Varsinkaan Tony Iommi ei ollut valmis tinkimään visiostaan ja Ernie teki niin kuin bändi käski.

– Iommi tiesi mitä halusi. Minä halusin soundista kuivemman. Sillä hetkellä hän pyrki isoon, kaikuisaan soundiin, mutta he eivät olleet valmiita muuttamaan sitä. He yrittivät muuttua, mutta eivät onnistuneet siinä, Ernie kertoo murskaavan vastaanoton saaneen albumin syntyprosessista.

– Tein töitä Cozy Powellin rumpujen parissa päivien ajan ja lopulta hän antoi minulle nauhan ja sanoi: ”Kuuntele tätä, tältä minun rumpuni kuulostavat, olen Cozy Powell”. Tein levyn niin kuin he halusivat. Sen jälkeen en ole enää halunnut tuottaa levyjä – pelkkä soittaminen riittää minulle. Se oli kuitenkin hieno kokemus, se oli hyvin epätodellista, Ernie kertoo.

Miltä se Forbidden sitten kuulostikaan? Kuuntele muistin virkistykseksi levyn aloittava Illusion Of Power, jolla vierailee myös Body Countista tuttu Ice-T.