Bohemian Rhapsody -ohjaaja Bryan Singer uusien, hyytävien hyväksikäyttösyytteiden kohteena

Bryan Singer (keskellä) Bohemian Rhapsody -elokuvan kuvauksissa.
AOP

Queen-elokuva Bohemian Rhapsodyn voittokulku jatkuu jatkumistaan, mutta niin jatkuvat ohjaaja Bryan Singerin ongelmatkin. Bohemian Rhapsodysta viime metreillä erotettua Singeriä syytettiin jo vuonna 2017 17-vuotiaan nuorukaisen raiskaamisesta, ja nyt The Atlantic julkaisi pitkän artikkelin, jossa vastaavia syytöksiä kuullaan lisää.

Atlanticin artikkeli perustuu lehden mukaan kahden toimittajan 12 kuukautta kestäneeseen tutkimustyöhön, jota varten haastateltiin yli 50 lähdettä. Jutussa väitetään Singerin hyväksikäyttäneen useita alle 18-vuotiaita poikia 1990-luvun lopusta tähän päivään.

Varhaisimmat syytökset liittyvät vuonna 1998 julkaistun Mallioppilas-elokuvan kuvauksiin, joiden aikana Singerin väitetään kosketelleen poikaa, joka oli vain 13-vuotias. Artikkelissa kerrotaan myös Singerin järjestämistä juhlista, joissa haastateltavien mukaan ilmeni runsaasti sopimatonta käytöstä. ”Hän oli saalistaja, joka huumasi uhrinsa alkoholilla ja huumeilla ennen kuin harrasti heidän kanssaan seksiä”, yksi haastateltava kertoo.

Singer on kieltänyt kaikki häntä kohtaan esitetyt syytökset. Ohjaajan mukaan Atlanticin ”homofobinen” artikkeli ei läpäissyt toisen lehden faktantarkistusta ja haastatellut haluavat vain rahaa tai huomiota. ”On surullista, että Atlanticin journalistinen taso on laskenut näin alas”, Singer kommentoi lakimiehensä välityksellä Rolling Stonelle.