Bonnie Tylerin mahtiballadin video rikkoi miljardin katselun rajan Youtubessa – Kappaleesta on olemassa myös Doron ja Rob Halfordin duetoima versio

Total Eclipse Of The Heart on Tylerin suurin hitti.
14.9.2023 09:09

Bonnie Tylerin Total Eclipse Of The Heart (Turn Around) -kappaleen musiikkivideo on ylittänyt Youtubessa yli miljardin katselukerran kunnioitettavan rajapyykin.

Yhteistyöstään Meat Loafin kanssa tunnetun tuottaja-säveltäjä Jim Steinmanin käsialaa oleva Total Eclipse Of The Heart julkaistiin helmikuussa 1983 ensimmäisenä singlenä Tylerin viidenneltä Faster Than The Speed Of Night -albumilta, joka ilmestyi myöhemmin saman vuoden keväänä. Kappaleesta tuli Tylerin uran suurin hitti ja se vietti muun muassa Yhdysvaltojen singlelistan kärjessä neljä viikkoa putkeen. Kappale sai myös Grammy-ehdokkuuden vuoden paras naislaulajan pop-esitys -kategoriassa (palkinnon vei kuitenkin Irene Cara Flashdance… What a Feeling -kappaleella).

Merkittävä tekijä kappaleen suosiossa oli sen näyttävä Russell Mulcahyn ohjaama video, joka kuvattiin vanhassa Hollowayn mielisairaalassa Englannin Virginia Waterissa. Samaa lokaatiota ovat musiikkivideoissaan käyttäneet lisäksi muun muassa The Cure, Alphaville, Adam Ant sekä Cocteau Twins. Videon suosiosta kertoo jotain se, että 13 vuotta sitten Youtubeen ladattu pätkä rikkoi nyt miljardin katselun rajan, mutta esimerkiksi Spotifyssa kappaleella vasta reilut 600 miljoonaa kuuntelua. Holding Out For A Herolla, Tylerin toiseksi katsotuimmalla videolla on Youtubessa puolestaan katseluja vain reilut 170 miljoonaa.

Total Eclipse Of The Heartista puheen ollen, metallikuningatar Doro Pesch paljasti hiljattain Eddie Trunkin radio-ohjelmassa vieraillessaan äänittäneensä kappaleesta oman version duettona yhdessä Judas Priestin Rob Halfordin kanssa. Doron ja Halfordin versio tullaan julkaisemaan videon kera lokakuussa samaan aikaan yhdessä Doron uuden Conqueress – Forever Strong And Proud -pitkäsoiton kanssa, jolla on mukana myös Doron ja Halfordin duetoima Judas Priest -klassikko Living After Midnight.

Living After Midnight oli minun valintani, koska rakastan laulaa sitä. Se on aina ollut minulle hyvän mielen kappale. Halford taas sanoi aina halunneensa tehdä Total Eclipse Of The Heartin minun kanssani. Siitä tuli todella upea ja kuulee, että Rob rakastaa sitä biisiä”, Doro kertoi.

Mielenkiintoista nähdä ja kuulla, millaisen version kaksi metallilegendaa ovatkaan saaneet aikaiseksi tästä jo alkujaan mahtipontisesta ja eeppisestä kappaleesta. Sitä odotellessa, siis!

Lisää luettavaa