Brad Wilk: Mikään ei tekisi onnellisemmaksi kuin Rage Against The Machinen yhteenpaluu – ”Meidät pitäisi vain saada samalle sivulle”

Wilk ei itsekään oikein osaa sanoa, miksi bändi ei ole aktiivinen.
4.5.2018 15:18

Yhdeksänkymmentäluvun suursuosikki Rage Against The Machine julkaisi viimeiseksi jääneen albuminsa, lainakappaleista koostuneen Renegadesin vuonna 2000, siis samana vuonna, kun laulaja Zach de la Rocha oli ilmoittanut lähtevänsä bändistä. Yhtye on kuitenkin nähty tämän jälkeen säännöllisen epäsäännöllisesti keikkalavoilla, tosin viimeisestä esiintymisestäkin on vierähtänyt pian seitsemän vuotta.

Fanit toivovatkin edelleen hartaasti, että yhtye tekisi jälleen paluun vähintäänkin lavoille ja parhaimmassa tapauksessa menisivät vielä studioon uuden materiaalin kanssa. Eivätkä fanit ole ainoita, sillä rumpali Brad Wilk totesi hiljattain Let There Be Talk -podcast-sarjan haastattelussa toivovansa reunionia itsekin koko sydämestään.

”Mikään ei tekisi minua onnellisemmaksi kuin päästä pistämään paikkoja paskaksi Rage Against The Machinen kanssa juuri nyt. Meidät pitäisi vain saada samalle sivulle”, Wilk toteaa ja lisää, ettei ajatus ole täysin mahdoton.

”Tapahtuuko niin vai ei, en tiedä. Mutta sen tiedä, että ainakin me neljä olemme puheväleissä ja jopa vietämme silloin tällöin aikaa toistemme seurassa. Enemmän kuin mitään muuta me haluamme kuitenkin pysyä ensisijaisesti ystävinä.”

Wilk, kitaristi Tom Morello ja basisti Tim Commerford pitävät itseään kiireisinä tällä hetkellä Prophets Of Rage -yhtyeen riveissä ja Zack de la Rocha työstää puolestaan edelleen ikuisuusprojektiksi venähtäneen sooloprojektinsa parissa. Wilk ei osaa (tai halua) määritellä sen tarkemmin syytä sille, miksi bändi ei ole onnistunut tekemään reunionia.

”Jotain tai joku on aina tullut eteen. Me olemme kuin magneetit, jotka kohtaavat: yksi työntyy aina syrjään. Meidät kaikki pitäisi vain saada hetkeksi kiinni toisiimme ja se tuntuu olevan meille ongelmallista”, Wilk pohtii.

”Tunnen itseni ihan poliitikoksi, koska välttelen menemästä yksityiskohtiin, mutta tämä on paras vastaus, mitä voin kysymykseen antaa!”

Wilk muisteli samaisessa podcast-haastattelussa myös sitä, miten tämä oli lähellä päätyä Pearl Jamin rumpaliksi ennen Rage Against The Machinen perustamista. Lue aiheesta lisää täältä.

Lisää luettavaa