Brian Wilsonin pitkäaikainen kitaristi Nicky Wonder, 59, on kuollut – ”Hän oli kaikkien aikojen suosikkikitaristini”

Brian Wilson vasemmalla, Nicky Wonder oikealla.

Wilson muisti pitkäaikaista ystäväänsä koskettavalla muistokirjoituksella.

Kitaristi Nicky Wonder, oikealta nimeltään Nick Walusko, on kuollut. Hän oli kuollessaan 59-vuotias. Brian Wilson, jonka taustayhtyeeseen Wonder kuului, kertoi asiasta verkkosivuillaan julkaistussa koskettavassa muistokirjoituksessa.

22. toukokuuta 1960 syntynyt Wonder perusti vuonna 1992 power pop -yhtye Wondermintsin, joka julkaisi viisi pitkäsoittoa ja jonka musiikkia kuullaan muun muassa Austin Powers -elokuvan soundtrackilla. Vuonna 1999 Wondermintsin jäsenet liittyivät osaksi Beach Boys -legenda Brian Wilsonin taustaorkesteria, johon Wonder kuului aina kuolemaansa saakka. Keikkojen lisäksi Wonderin soittoa kuullaan muun muassa vuoden 2004 Smile-levyllä sekä studioalbumeilla Gettin’ Over My Head (2004), That Lucky Old Sun (2008), Brian Wilson Reimagines Gershwin (2010), In the Key of Disney (2011) ja No Pier Pressure (2015).

”Tänään on surullinen, surullinen päivä. Olen syvästi pahoillani kertoessani Nicky Wonderin menehtyneen viime yönä nukkuessaan. Voitte kuvitella, miten järkyttyneessä tilassa olemme, mutta aiomme kunnioittaa häntä konsertissamme”, Wilson kirjoittaa.

”Hän oli kaikkien aikojen suosikkikitaristini ja rakastin sitä, miten hän käytti sormiaan. Hän oli todellinen rock ’n’ roll -kaveri ja myös mahtava laulaja. Hän oli ystävällinen ja mukava ihminen ja aina todella, todella hauska. Hänellä oli paras huumorintaju. Me kaikki itkemme tänään. Sanat eivät riitä kuvaamaan, miten paljon häntä kaipaamme.”