Bring Me The Horizon sai viimein Oscar-voittajan mukaan musiikkivideolleen – Kappale ottaa osaltaan kantaa ilmastokysymyksiin

https://www.youtube.com/watch?v=Thazgd1HFus

Forest Whitakerin tytär on yhtyeen suuri fani.

Bring Me The Horizon on julkaissut uuden musiikkivideon In The Dark -kappaleelleen, joka löytyy yhtyeen viimeisimmältä Amo-albumilta. Videota tähdittää The Last King Of Scotland -elokuvasta parhaan miespääosan Oscarin pokannut Forest Whitaker, joka muistetaan myös muun muassa elokuvista Black Panther, Rogue One: A Star Wars Story, The Butler, Vantage Point ja Battlefield Earth.

”Tapasimme Forestin muutama vuosi sitten. Hänen tyttärensä on bändimme fani ja he tulivat yhdessä katsomaan keikkaamme. Joka kerta, kun osumme samaan kaupunkiin, hän yleensä tulee katsomaan show’tamme”, Bring Me The Horizon -nokkamies Oli Sykes kertoo NME-lehdelle.

”Olemme yrittäneet tätä jo ikuisuuden – hänen piti itse asiassa olla päähahmo Mantra-videollamme, mutta aikataulut eivät lopulta osuneet yhteen, joten minä päädyin sitten siihen osaan.”

Kappale ottaa osaltaan kantaa kovasti tapetilla oleviin ilmastokysymyksiin. Sykes sanoo aiheen ympärillä käytävän keskustelun olevan sellainen, johon hän tuntee olevansa velvollinen ottamaan osaa ja kantaa.

”Erityisesti juuri siksi, että olen bändissä – mehän kierrämme maailmaa ja hiilijalanjälkemme on massiivinen. Tunnen, että minulla on vastuu tehdä jotain ja oikeasti saada muutosta aikaan.”

”Me pystymme pääsemään eroon kaikista maailman muovipusseista ja -pilleistä, mutta mikään ei muutu paremmaksi ennen kuin saamme huipulla seisovat ihmiset näkemään, että muutoksen on tapahduttava. Muutokset ovat tehtävissä, mutta niitä ei toteuteta ahneuden ja välinpitämättömyyden vuoksi. Taiteilijat voivat olla maailman vahvimpia henkilöitä, koska he voivat käyttää ääntään hyvän asian puolesta. Poliitikkojen pitäisi olla maailman vaikutusvaltaisimpia ihmisiä, mutta he eivät tee mitään. Se on pelottavaa, koska elämämme riippuu noista poliitikoista. Jos kukaan ei taistele hyvän asian puolesta, olemme jo kusessa.”