Briteissä tehtiin melkoinen Beatles-löytö: yleisö sai kuultavakseen keikan kaukaa vuodelta 1963

4.4.2023 11:12

Tämä uutinen on varmasti aiheuttanut Isossa-Britanniassa runsaasti kuhinaa! BBC kertoo varsin kiinnostavasta äänitteestä, jonka seitsenkymppinen herra nimeltä John Bloomfield toi julki. Kaikenmoisesta tekniikasta jo pikkupoikana kiinnostunut Bloomfield oli nimittäin taltioinut The Beatlesin keikan Buckinghamshiressä sijaitsevassa Stowen koulussa 4. huhtikuuta 1963. Keikasta on kulunut siis 60 vuotta, ja nyt Bloomfield julkisti aarteensa Brittien yleisradioyhtiön avustuksella. Äänite on varhaisin keikkatallenne, mitä Beatlesistä on löytynyt.

Beatles soitti koulussa David Moores -nimisen oppilaan kutsumana. Koulupoika oli ottanut yhteyttä manageri Brian Epsteiniin, ja tämä suostui keikkaan sadan punnan palkkiota vastaan. Moores keräsi summan kasaan koulutovereiltaan, ja loppu on historiaa.

Äänite on siksikin huomionarvoinen, että Stowessa opiskeli poikia, joten tällä äänitteellä ei hysteeristen tyttöfanien huuto peitä bändin musisointia alleen. Bloomfieldin mukaan konsertti oli hänelle käänteentekevä kokemus: ”Tämä saattaa kuulostaa liioittelulta, mutta tajusin jo tuolloin, että yhtye oli aivan toiselta planeetalta”, äänittäjä kertoo BBC:n mukaan.

Tarkasta alapuolelta, mistä on kysymys! Minkähänlaisia muistoja tämä nauha herättää Paul McCartneyssä ja Ringo Starrissa?

Lisää luettavaa