Brittiläinen rocklupaus lopettaa, laulajaa syytetään seksuaalisesta ja henkisestä pahoinpitelystä – ”Emme voi enää jatkaa bändinä”

Hookworms tiedottaa peruneensa kaikki tulevat keikat.
1.11.2018 09:47

Debyyttilevy Pearl Mysticillä (2013) kriitikot ja kuuntelijat hurmannut, viimeisimmän levynsä alkuvuodesta julkaissut leedsiläisviisikko Hookworms tiedottaa lopettavansa. Syynä on laulaja Matthew Johnsonia kohtaan esitetyt syytökset seksuaalisesta ja henkisestä pahoinpitelystä.

Syytösten esittäjä on Johnsonin entinen kumppani, walesilaisyhtye Joanna Gruesomen ex-laulaja Alanna McArdle. McArdle kertoi Twitterissä toisen nimettömänä pysyvän Johnsonin eksän ottaneen häneen yhteyttä ja kuvailleen Johnsonin käyttäneen tätä seksuaalisesti hyväkseen, uhanneen väkivallalla ja vitsailleen naisen raiskaamisella. McArdle kertoo nähneensä tekstiviestejä, joissa Johnson myöntää hyväksikäytön.

”He tapasivat, kun hänellä oli elämässään vaikeat ajat ja näyttää siltä, että Matt käytti hänen haavoittuvuuttaan hyväkseen”, McArdle kirjoittaa.

Yhtye reagoi syytöksiin perumalla kaikki tulevat keikat ja hajoamalla kokonaan. Yhtye tiedotti asiasta omalla Twitter-kanavallaan.

”Olemme tyrmistyneitä MJ:tä kohtaan esitettyjen syytösten vuoksi ja otamme ne erittäin vakavasti. Emme voi enää jatkaa bändinä ja olemme peruneet kaikki keikat. MJ julkaisee oman tiedotteensa asiasta myöhemmin. Sillä välin pyydämme teitä muistamaan, että asia koskee vain MJ:tä yksilönä eivätkä bändin muut jäsenet tai yhteistyökumppanit olleet asiasta tietoisia tätä ennen”, yhtye tiedottaa.

Johnson onkin julkaissut oman näkemyksensä aiheesta ja kiistää kaikki syytökset. Hän kuitenkin vahvistaa, että Alanna ja nimimerkkiä L käyttävä eksä ovat kaksi eri henkilöä ja molemmat ovat todellisia.

”Ymmärrän, että sekä L että minä emme olleet tyytyväisiä lyhyeen suhteeseemme, mutta emme ole olleet yhteyksissä vähään aikaan. Hiljattain hän otti minuun yhteyttä ja halusi minun kuvailevan joidenkin toimieni häntä kohtaan olleen loukkaavia. Hän sanoi sen auttavan häntä toipumaan kaikesta hyväksikäytöstä, mikä tapahtui ennen kuin tutustuimme. Otin syyt niskoilleni ja nyt kadun sitä”, Johnson kirjoittaa.

https://twitter.com/familyscraps/status/1057781005543727104

https://twitter.com/alannamcardle_/status/1057222719987769344

Lisää luettavaa