Bruce Dickinson ja Steve Harris riitautuivat Iron Maiden -videokuvausten päätteeksi – ”Olimme jo menossa ulos selvittelemään välejämme”

13.5.2024 21:05

Iron Maiden -kippari Steve Harris ja laulaja Bruce Dickinson ovat vahvoja persoonia, joilla on omat, toisinaan vahvatkin näkemyksensä siitä, kuinka asioita tulisi hoitaa. Välillä intohimoisten muusikoiden mielipide-erot saattavat aiheuttaa räiskyviäkin yhteentörmäyksiä, vaikka nämä toki olivatkin yleisempiä herrojen ollessa nuorempia.

Yksi tälläisistä 1980-luvun alkupuolella tapahtuneista tulenaremmista tilanteista on piirtynyt erityisen tarkasti Dickinsonin mieleen.

”Muistan, kuinka meillä oli Steven kanssa kunnon riita The Number Of The Beast -videon kuvausten päätteeksi”, Dickinson muistelee TheQuietusin haastattelussa. ”Olimme jo menossa ulos selvittelemään välejämme. Olin, että ’käärihän jo hihasi ja lyö minua.’ Muistan Steven sanoneen managerillemme Rodille [Smallwood] ’hän saa luvan lähteä!’ Rod vain tokaisi, että ’hän ei todellakaan ole lähdössä minnekään!’ Sen jälkeen saimme pikkuhiljaa hierottua aselevon.”

Iron Maiden keikkailee The Future Past -kiertueen merkeissä syksyllä Australiassa, Uudessa-Seelanissa, Japanissa sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikassa. Bruce Dickinson kiertää puolestaan kesällä Eurooppaa The Mandrake Project -soolokiertueellaan. Laulajan nykykuntoa pääsee todistamaan myös Suomessa, kun Dickinson yhtyeineen esiintyy 13.6. Helsingin Kulttuuritalossa.

Lisää luettavaa