Bruce Dickinson muistaa aina bändäreitä koskevan ajatuksen, jonka hän kuuli Pete Townshendiltä

15.9.2022 09:57

Muistatko sen Bruce Dickinsonin ja Kevin Duttonin juontaman Psycho Schizo Espresso -podcastin, missä rocklaulaja ja psykologi pohtivat kaikenmoisia ihmismielen synkkien syövereiden ihmeellisyyksiä? Siitä on tullut taas uusi osa, ja kaksikko keskustelee tällä erää ainakin Dickinsonin karaisevista lapsuusvuosista sekä rocktähteyteen liittyvästä egoismista. Viimeksi mainittu kun mahdollistaa muiden manipuloimisen, ja sellaisesta on nyt #metoo-aikakautena saatu kuulla varsin synkkiä esimerkkejä.

Dickinson puhuu podcastissa hieman Iron Maidenin bändärikokemuksista sekä siitä, mitä hän itse ajattelee seksinhuuruisesta rock’n’roll-kulttuurista.

”Olemme kiertäneet [irtosuhteita runsaasti harrastavien] bändien kanssa, ja ne ovat katsoneet meitä vähän vinoon. Siis onhan meilläkin ollut tyttöystäviä, ja joskus ne tyttöystävät ovat olleet hyvin väliaikaisia tyttöystäviä. Mutta en pidä siitä, jos kuviossa on sellainen hyväksikäytön pohjavire”, Dickinson sanoo.

”Pete Townshend tietää aika paljon hyväksikäytöstä, koska hän on kokenut sitä runsaasti. Minuun teki vaikutuksen, kun hän sanoi, että ’käännekohta tapahtuu siinä vaiheessa, kun ymmärrät, että voit manipuloida muita ihmisiä ihan vain sen varjolla, kuka olet’. Kun aloittelet uraasi, et oikein ymmärrä, että muut saattavat haluta seksiä kanssasi ihan vain siksi, että olet lavalla. Luulet, että he haluavat sinua, koska seksi voisi olla kivaa ja he pitävät sinusta. Monesti se onkin totta, ja onhan sitten niitäkin, jotka haluavat sinusta tavallaan yhden viivan lisää tukkimiehen kirjanpitoon, ihan kuten monet miehetkin ajattelevat naisista.”

”Mutta se on todella turmeleva hetki, kun ymmärrät, että hetkinen, minä tosissani voin pistää asioita tapahtumaan sormiani napsauttamalla. Se on pelottavaa, kun ymmärrät, että sinulla on sellainen voima. Sen seurauksena tulevat kuvioihin kaikki Harvey Weinsteinit ja muut, koko Hollywood-kuvio.”

Ihan viisaasti puhuttu, ja oletettavasti moni rocktähti tietää, miltä tällainen tilanne tuntuu. Onneksi näitä rock’n’roll-riettauden epämiellyttävämpiä puolia on nyt 2000-luvun mittaan alettu tarkastella vähän kriittisemmällä/järkevämmällä tavalla.

Lisää luettavaa