Bruce Dickinson muistelee päivää, jolloin tapasi rockidolinsa – ”Oksensin vessassa varmaan kolme varttia”

Iron Maiden -solisti, itsekin lukemattomien aloittelevien rokkareiden idoli Bruce Dickinson vieraili BBC:n The Rock Show With Johnnie Walker -ohjelman Rock God -osiossa jutustelemassa omasta rockidolistaan.

Kuten ohjelman formaattiin kuuluu, miestä pyydettiin nimeämään oma ”rockjumalansa”. Valinta kohdistui Deep Purple -laulaja Ian Gillaniin.

”Olin nuori, finninaamainen teini — siis pelkkä teini — kun jonkun oven takaa kuului kummaa meteliä”, Dickinson kertoo. ”Avasin oven ja olin, että ’Mitä ihmettä tämä on?’ Se oli Deep Purplen Speed King Deep Purple in Rock -albumilta. Ja se aloitti innostukseni rockmusiikkiin.”

”Sen sanottuani, tapasin Ian Gillanin”, Dickinson jatkaa. ”En ainoastaan tavannut häntä, vaan lähdin hänen kanssaan kiertueelle Samson-bändin kanssa.”

Dickinsonin ja Gillanin tapaaminen ei kuitenkaan sujunut aivan tavanomaisimmissa merkeissä.

”Olen studiossa. Olemme tehneet levyn Ian Gillanin studiolla. Olemme kaikki pubissa ja juoneet muutaman tuopin”, Dickinson muistelee. ”Ian Gillan astelee sisään ja sanoo: ’Hei, miten mahtava laulaja. Kuka se on?’ Sillä hetkellä tunsin äkillisesti tarvettaa oksentaa. Ryntäsin ulos huoneesta, oksensin jonkun 45 minuuttia vessassa kun idolini astuu sisään, potkaisee oveen ja sanoo, että ’Noniin kaveri, tules ulos. Putsataan sinut pyyhkeellä.’ Hän laittoi minut taksiin ja lähetti kotimatkalle. En ole koskaan unohtanut sitä, eikä hänkään ole koskaan antanut minun unohtaa sitä.”