Bruce Dickinsonilta näppärä vinkki laulajille: ”Aikuiset voisivat oppia todella paljon huutavilta vauvoilta”

Iron Maidenin laulajamaestro Bruce Dickinson vieraili hiljattain BBC:n haastattelussa, jossa puheenaiheeksi nousi herran tuoreen elämäkertakirjan lisäksi laulaminen ja oikeaoppinen laulutekniikka. Dickinson tunnetusti tietää, miten ihminen saa halutessaan aikaiseksi hirmuisen metelin, ja hän on sitä mieltä, että jokainen osaa saman – useimmat ovat vain unohtaneet, miten se tapahtuu.

”Laulajat voivat oppia paljon pikkuvauvoilta. Siis tarkoitan, että kuvittelepa millainen metakka sellaisesta pikkuruisesta olennosta pääsee. Ja se tuntuu jatkuvan ikuisesti – heillä ei ääni kärsi huutamisesta, eihän?” Dickinson sanoo.

”Vauvat eivät pelkää huutaa täysillä, ja heillähän on vain pikkuriikkiset keuhkot. Silti he saavat ilmoille uskomattoman kovan äänen. Niinpä kun aikuiset sanovat, etteivät he osaa laulaa, voi heille vastata, että kyllähän he osaavat. He ovat vain unohtaneet, miten ääntä tuotetaan.”

Dickinsonilla on ajattelussaan kyllä vinha perä. Vaan tiesitkös, että huutavan vauvan voi saada näppärästi rauhoittumaan black metalin avulla? Katso tästä esimerkkiä, jos et usko!