Bruce Springsteenin ensimmäisestä brittikeikasta 40 vuotta – näin NME aikanaan teilasi sen

Eivät käyneet toteen kuuluisan rock-lehden reportterin ennusteet.
18.11.2015 17:59

Tänään 18.11.2015 tuli kuluneeksi päivälleen 40 vuotta Pomon ja The E Street Bandinsa ensimmäisestä Britannian-keikasta, jonka nuori kopla heitti nykyisin Eventim Apollona tunnetussa Hammersmith Odeonissa Länsi-Lontoossa. Vuoden 1975 marraskuussa paikalla oli myös New Musical Expressin (NME) nyt jo edesmennyt toimittaja Tony Tyler, joka oli – noh – vähemmän vaikuttunut näkemästään, eikä povannut sittemmin legendastatuksen saavuttaneelle muusikkoryhmälle kummoistakaan tulevaisuutta.

Tuoreen artikkelinsa tänä päivänä ilmaisjakeluversiona toimiva lehti on otsikoinut pahoittelevaan sävyyn ”When NME’s Reviewer Got It Really, Really Wrong”. Artikkelissa nostetaan esiin Tylerin Springsteenistä ja kumppaneista mainitulla Lontoon keikalla tekemiä, vähemmän mairittelevia huomioita. Tiukkaa kritiikkiä saivat mm. miehen ääni, laulut ja karisma – joista jälkimmäisestä todettiin esimerkiksi seuraavaa:

– Tätä löytyi niin kauan kuin hän pysyi liikkeessä. Kun liike loppui, katsojan huomio alkoi eksyä muualle. Lavaliikehdintä oli energistä, joskin samalla tahattoman maanista ja huomionhakuisuudessaan jopa koomista.

Koko hauskan nostalgisen artikkelin pääset lukemaan täältä. Tarkasta samalla myös meillä Soundissa niin ikään vuonna 1975 julkaistu, ensimmäinen isompi suomalaisartikkeli herra Springsteenistä tästä.

Lisää luettavaa