Burzum-Vikernes ehdonalaiseen, Gorgoroth-kiistassa tuomio

10.3.2009 18:15

Eräs vaikutusvaltaisimmista blackmetal-muusikoista, norjalaisen Burzum-yhtyeen Varg Vikernes, on pääsemässä lähiaikoina ehdonalaiseen vapauteen. Muusikko on nyt istunut 16 vuotta 21 vuoden tuomiostaan. Vikernes joutui vankilaan murhattuaan Mayhem-yhtyeen kitaristin Oystein Aarsethin vuonna 1993.

Eräs vaikutusvaltaisimmista blackmetal-muusikoista, norjalaisen Burzum-yhtyeen Varg Vikernes, on pääsemässä lähiaikoina ehdonalaiseen vapauteen. Muusikko on nyt istunut 16 vuotta 21 vuoden tuomiostaan. Vikernes joutui vankilaan murhattuaan Mayhem-yhtyeen kitaristin Oystein Aarsethin vuonna 1993. Samalla hänen todettiin tuhopolttaneen useita kirkkoja.

Varg aikoo vapauduttuaan muuttaa Bøn kylään Telemarkin kuntaan vaimonsa ja kahden lapsensa kanssa. Miehellä on siellä pieni farmi.

– Olen paljon vanhempi ja viisaampi. Olen oppinut virheistäni ja olen valmis palaamaan yhteiskuntaan, Vikernes kertoi Dagbladet-sanomalehdelle.

Toinen norjalaisia blackmetal-yhtyeitä koskeva uutinen kantautuu Oslosta. Paikallinen oikeusistuin on todennut, että suositun Gorgoroth-yhtyeen nimen käyttöoikeudet kuuluvat kitaristi Infernukselle. 

Gorgorothin basisti King Ov Hell ja solisti Gaahl antoivat viime vuonna potkut Infernukselle ja yrittivät patentoida Gorgorothin nimen itselleen, vaikka Infernus onkin yhtyeen perustaja. Tuomioistuin kuitenkin päätti, ettei King Ov Hellillä ja Gaahlilla ole mahdollisuutta toimia näin vaan yhtyeen nimen käyttöoikeus kuuluu sen perustajalle. 

King Ov Hell ja Gaahl ovat jo ilmoittaneet jatkavansa "Gorgorothin taiteen luomista pikapuoliin ilmoitettavan uuden nimen alaisuudessa".

Lisää luettavaa