Children of Bodom iskee vielä kerran – yhtyeen viimeinen keikka julkaistaan livelevynä

27.10.2023 14:17

Children of Bodomin taru päättyi 15.12.2019 Helsingin Jäähallissa. Alexi Laiho ja kumppanit soittivat tuolloin vihoviimeisen keikkansa, ja paikalla ollut Soundin agentti Ari Väntänen arveli tilanteen olleen varsin ammattimaisesti hoidettu jäähyväiskonsertti. ”Pettyä sai sekin, joka odotti suuria tunteenpurkauksia. Laiho kiitti Wirmania, Raatikaista ja Seppälää lyhyesti kuluneista vuosista, ja keikan päätteeksi silminnähden liikuttunut rumpali sanoi yleisölle muutaman sanan ikävästä ja kiitollisuudesta. Siinä kaikki”, Väntänen kirjoittaa livearviossaan. Lue koko juttu täältä.

Tasan neljä vuotta tuon keikan jälkeen saadaan viimeisestä Bodom-show’sta livelevy. Albumi on nimeltään A Chapter Called Children of Bodom – The Final Show in Helsinki Ice Hall 2019, ja julkaisupäivä on siis 15. joulukuuta. Levy on tehty yhteistyössä edesmenneen laulaja-kitaristi Alexi Laihon perikunnan sekä yhtyeessä vaikuttaneiden Daniel Freybergin, Jaska Raatikaisen, Henkka Seppälän ja Janne Wirmanin kanssa.

”Lavalle noustessani oloni oli rauhallinen, varmaankin sen takia, että en enää tuntenut tarvetta todistella mitään vaan nauttia musiikista ja fanien läsnäolosta. Olin vain niin kiitollinen, kun olin saanut olla mukana tässä kaikessa samalla tietäen, ettei musiikkimme mihinkään katoaisi vaikka me ei enää koskaan soitettaisi yhdessä”, Jaska Raatikainen kertoo Rumban mukaan.

“Tuntui epätodelliselle olla lavalla tuolla Helsingin Jäähallin keikalla. Olin melko varma, etten enää tulisi soittamaan jätkien kanssa yhdessä, enkä kenties enää pääsisi esiintymään faneille. Tuntui surulliselta mutta samalla myös helpottuneelta. Nyt tuo viimeinen keikka julkaistaan, jotta kaikki pääsevät kokemaan illan tunteikkaan show’n”, Janne Wirman puolestaan jatkaa.

Livelevyn settilista on seuraavanlainen:
1. Under Grass and Clover
2. Platitudes and Barren Words
3. In Your Face
4. Shovel Knockout
5. Bodom Beach Terror
6. Everytime I Die
7. Halo of Blood
8. Are You Dead Yet?
9. Blooddrunk
10. I Worship Chaos
11. Angels Don’t Kill
12. Follow The Reaper
13. Deadnight Warrior
14. Needled 24/7
15. Hate Me
16. Hate Crew Deathroll
17. Lake Bodom
18. Downfall

Lisää luettavaa