CMX:n erikoiskiertue huipentuu – Ota haltuun tunnelmat Helsingin Savoysta!

11.10.2019 11:30

Kun CMX paljasti joitakin kuukausia sitten lähtevänsä ”harvinaisuuksiin ja ennenkuulemattomiin helmiin” keskittyvälle Ora & Labora -kiertueelle, ainakin tosifanien sydämet alkoivat sykähdellä suuresta odotuksesta.

Nyt rundi on jo viimeistä keikkaa vaille paketissa, mutta vielä tänä iltana CMX nousee Helsingin Savoy-teatterin estradille. (Pikkulintujen viserryksen mukaan jokunen pääsylippu on vielä saatavilla).

Soundin kuulo- ja näköhavaintojen perusteella diggareiden kovat odotukset ovat täyttyneet – vieläpä helposti.

Ora & Labora -keikka on ensinnäkin visuaalisesti huikea kokemus. CMX esiintyy ikään kuin ”gatefold-vinyylialbumin keskiaukeamalla” ja esimerkiksi revontulia muistuttavilla valoilla konserttitiloihin saadaan luotua ainutlaatuinen tunnelma.

Ja, kuten sanottua, Ora & Labora -kiertue keskittyy pitkälti CMX:n ei niin usein livenä soitettuihin kappaleisiin. Toki parituntisen konsertin varrelta löytyy muutamia (melkein) kaikkien tuntemia hittejä (jos kiinnostaa, niin settilista löytyy täältä), mutta yhtyeen lupauksessa harvinaisemmista biiseistä ei ole pienintäkään liioittelua. Siitä on nimittäin saattanut vierähtää yli kymmenen, viisitoista tai jopa kaksikymmentä vuotta, kun CMX on edellisen kerran käynyt joidenkin Ora & Labora –keikoilla kuultujen kappaleiden kimppuun lavaolosuhteissa. Esimerkkejä? No, vaikkapa Turkoosi, Veden ääri ja Punainen nro 6.

Täytyy myös sanoa, että konsertin aikana mielessä kävi jokusenkin kerran seuraava ajatus: hemmetti sentään,  enpä suoralta kädeltä muistanutkaan, että tämäkin kappale on näin jumalattoman hieno. No, CMX:n discografia koostuu kuudestatoista studiolevystä ja sadoista levytetyistä kappaleista, joten kyllähän sieltä ”plakkarista” kaikenlaista löytyy. Mutta silti – CMX voisi todennäköisesti tehdä Ora & Labora -kiertueet 2, 3 ja 4, ja silti settilista täyttyisi tyylikkäistä, mutta harvemmin kuulluista teoksista.

Summa summarum: Ora & Labora on (taas kerran) sen verran mahtava keikkakokemus, että jäämme vesi kielellä odottamaan CMX:n seuraavia peliliikkeitä.

Lisää luettavaa