Corey Taylor hehkuttaa sooloalbuminsa työryhmää, mutta mitähän Slipknot- ja Stone Sour -kollegat tuumaavat miehen kommenteista?

20.9.2020 18:07

Ensimmäisen sooloalbuminsa julkaisuun valmistautuva Corey Taylor, joka Slipknotin ja Stone Sourin keulakuvanakin tunnetaan, hehkutti hiljattain CMFT-albuminsa työstön olleen nautittavin kokemus sitten Slipknotin debyyttilevyn. Mies jatkaa edelleen samoilla linjoilla, mutta heittää samalla suhteellisen piikikkäitä kommentteja pitkäaikaisten yhtyetovereidensa suuntaan.

”Voin summata sen näin: Se oli ensimmäinen kerta vuosiin, kun ympärilläni oli ihmisiä, jotka olivat yhtä nälkäisiä kuin minäkin”, mies kommentoi Forbesille. ”Olen hyvin diplomaattinen, enkä yritä heittää veljiäni bussin alle, mutta ensimmäistä kertaa pitkään aikaan ympärilläni oli ihmisiä, jotka halusivat tehdä musiikkia samasta syystä kuin minäkin, eli uskomattoman musiikin vuoksi ja ollen innostuneita mahdollisuudesta tehdä jotakin massiivista”, mies jatkaa. ”Niin vitun täynnä energiaa ja intoa että tunnet sen äänitteeltä, voit kuulla sen musiikissa ja nähdä sen kun soitamme.”

”On pitkä, pitkä aika siitä, kun ympärilläni oli ihmisiä jotka olivat yhtä hulluna musiikin tekemiseen – vitut sen myynnistä, vitut sen soittamisesta ja kaikesta tuosta, tehdään vain musiikkia koska se tuottaa sinulle niin paljon iloa. En ole tuntenut sitä pitkään, pitkään aikaan”, Taylor sanoo. ”Sitä minä tarkoitan. En nakkaa paskaakaan mistään muusta. Teen musiikkia ensisijassa itselleni ja sitten jaan sen ihmisten kanssa. Jos en diggaa siitä, en julkaise sitä. Enkä koskaan tule tekemäänkään niin.”

”Se on ainoa oikea tapa toimia; jos satun tienaamaan samalla, se on hienoa”, mies lisää. ”Voin maksaa laskuni, pitää huolta läheisistäni, mutta minulla ei ole Lamborghinia, minulla ei ole kultaista vessanpönttöä, enkä välitä paskaakaan moisista jutuista. Välitän vain siitä, että teen musiikkia jota haluan kuulla. En voi väittää samaa kovinkaan monesta muusta bändikaveristani. Kummassakaan bändissä. Mutta voin sanoa sitä tästä bändistä. Siinä se.”

Slipknotin viime vuonna julkaistu We Are Not Your Kind -albumi sai hyvän vastaanoton, vaikka Taylorin puheista päätelleen kaikki yhtyeessä eivät välttämättä olleetkaan luomisprosessin suhteen täysin samoilla linjoilla. Haastattelija kysyykin Taylorilta, pystyvätkö fanit aistimaan yhtyeen sisäistä dynamiikkaa, intoa tai motivaatioita levyltä?

”Toisinaan jännite ruokkii luovuutta”, Taylor pohtii. ”En kuitenkaan perusta mitään sen varaan. En tarvitse sitä luodakseni. Jotkut tarvitsevat. On kuitenkin monia jotka voivat toimia tavallaan kummallakin tavoin. Suosin yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta -viboja. Sitä minä rakastan. On mahtavaa olla studioassa aivan innoissaan ja ajatella, että ’Ihmiset tulevat menemään ihan sekaisin kun he kuulevat tämän.’ Se on minulle voitto. Siitä saan tyydytykseni.”

”En kaipaa jännitteitä”, mies jatkaa. ”En kaipaa tappelua. En kaipaa draamaa. Olen kuluttanut suurimman osan elämääni keskellä draamaa, pidinpä siitä tai en. Minulle riitti.”

”We Are Not Your Kindin sanoitukset syntyivät vuosia jatkuneesta myrkyllisestä draamasta ja siitä vapautumisesta”, Taylor lisää. ”Siinä mielessä tarvitsin sitä. Se oli kannaltani hyvä kokemus ja meillä oli hauskaa sitä tehdessä… kun olimme toistemme seurassa. Mutta eroa on silti kuin yöllä ja päivällä kun verrataan sitä tähän sooloalbumiin.”

CMFT ilmestyy lokakuun 2. päivä.

Lisää luettavaa