Country rock -pioneeri Pocon kitaristi Paul Cotton on kuollut

Saku Schildt

Kalifornian country rock -soundin pioneeriyhtyeen, entisten Buffalo Springfield -jäsenten perustaman Pocon pitkäaikainen kitaristi ja laulaja Paul Cotton on kuollut. 78-vuotiaan Cottonin kuolemasta kerrottiin tämän Facebook-sivuilla. Cottonin kerrottiin menehtyneen yllättäen, mutta rauhallisesti – virallista kuolinsyytä ei ole kerrottu.

Buffalo Springfieldin hajottua vuonna 1968 kitaristit Richie Furay ja Jim Messina perustivat Pocon yhdessä multi-instrumentalisti Rusty Youngin, basisti Randy Meisnerin ja rumpali George Granthamin kanssa. Cotton korvasi Messinan kitaristina vuonna 1970 ja hänestä tuli bändin tärkeimpiä biisintekijöitä. Hänen tunnetuimpia kappaleitaan ovat muun muassa Heart Of The Night, Bad Weather, Indian Summer, Under The Gun, Barbados, Firebird, The Coast Is Clear ja Changing Horses.

Cotton lähti Pocosta vuonna 1987 ja Messina teki paluun bändin riveihin. Cotton korvasi Messinan kuitenkin jälleen vuonna 1991 ja pysyi yhtyeen riveissä aina vuoteen 2010 saakka.

”Paul Cotton oli hyvin erityislaatuinen musiikillinen sukulaissielu. Tunsimme jo ennen kuin hän liittyi Pocoon ja oli suuri kunnia, että hän täytti minun paikkani. Hän tuli takaisin elämääni joskus vuoden 1995 tienoilla poikani ollessa kolmevuotias ja saimme viettää upeita hetkiä yhdessä. Olen nyt kiitollinen, että sain tavata Paulin taas 2009, kun esiinnyimme yhdessä. Kuulin hänen ääntään viimeksi radiossa John Cowanin juontamassa Rusty Youngin muisto-ohjelmassa. Hänen äänensä on nyt ikuisesti painunut mieleeni ja sydämeeni. Levätköön lämminsydäminen sielunsa rauhassa”, Jim Messina kirjoitti sosiaalisessa mediassa.

Ennen Pocoa Cotton oli mukana monissa yhtyeissä kuten Illinois Speed Pressissä. Lisäksi hän julkaisi vuosien 1990-2014 välillä viisi sooloalbumia.

Cotton kuoli neljä kuukautta sen jälkeen, kun Pocon perustajajäsen Rusty Young, 75, menehtyi sydänkohtaukseen.

I woke up this morning to very sad news. Paul Cotton was a special musical kindred brother. We spent time together…

Julkaissut Jim Messina Maanantaina 2. elokuuta 2021