Covid-19 vei Mark Laneganin kuoleman porteille – kirjan mukaan lääkärit pelkäsivät jo pahinta

3.11.2021 09:53

Musiikkimaailmasta kuuluu tämän tästä uutisia, miten tunnetut artistit ovat saaneet koronavirustartunnan. Viime aikoina on kuultu esimerkiksi Jon Bon Jovin ja Slashin tartunnoista, jotka molemmat ovat onneksi olleet lieviä. Kaikki eivät ole kuitenkaan olleet yhtä onnekkaita.

Consequence uutisoi joulukuussa julkaistavasta kirjasta, jossa kerrataan Mark Laneganin kamppailu koronaa vastaan. Irlantiin muuttaneella Laneganilla todettiin covid-19-tartunta viime maaliskuussa, ja tauti oli koitua artistin kohtaloksi.

Laneganin Devil in a Coma -kirjassa kerrotaan, miten laulaja menetti sairauden vuoksi kuulonsa, ja lopulta hengitysvaikeudet näyttivät vievän miehen rajan taa. Selviytymismahdollisuudet näyttivät huonoilta, ja Kerryn sairaalassa Lanegan vaipui jopa koomaan. Hän menetti kuukausien ajaksi kävely- ja ylipäätään toimintakykynsä.

”Samalla kun hänen tilanteensa muuttuu yhä sietämättömämmäksi tuon synkän kevään aikana, häntä riivaavat painajaiset ja katumus elämästä, jota hän on elänyt kaaoksen ja sekaannuksen keskellä”, kirjan pressitiedotteessa kuvaillaan.

Consequence otti yhteyttä Laneganin tiedottajaan ja kysyi laulajan nykytilanteesta. Miehen kuulo on ilmeisesti palannut, mutta muuten hänen terveydentilansa on ”välillä parempi, välillä huonompi”. Pahalta kuulostaa tämä tapaus kyllä.

Lisää luettavaa