Dave Grohl ja Courtney Love taas lakituvassa – tällä kertaa yhteistä vihollista vastaan

Nirvanan elossa olevat jäsenet Dave Grohl ja Krist Novoselic, Kurt Cobainin leski Courtney Love sekä Loven ja Cobainin tytär Frances Bean Cobain ovat jälleen yhden oikeustaistelun tiimellyksessä, mutta tällä kertaa samalla puolella. Jos aikaisemmin Nirvana-muusikot ja Love ovat kiistelleet lakimiesten välityksellä esimerkiksi siitä, kenellä on oikeus hallita Nirvanan poikimia rahavaroja, nyt koko porukka on yhteisessä rintamassa muotisuunnittelija Marc Jacobsia vastaan. Jupakasta uutisoi The Blast.

Kysymys on Nirvanan yhteydessä yleisesti käytetystä hymynaamalogosta, jossa perinteisellä ”have a nice day” -hymynaamalla on silmät ristissä ja suu mutkalla. Jacobs on lanseerannut useita vaatekappaleita, joissa käytetään erehdyttävästi samannäköistä kuvaa. Nirvanan asioista huolehtiva Nirvana L.L.C -yhtiö ilmoittaa tavaramerkinneensä logon, ja yhtiön mukaan Jacobs yrittää tehdä Nirvanan brändillä rahaa ilman lupaa.

Jacobs taistelee vastaan minkä pystyy ja on kutsunut niin Grohlin, Novoselicin, Loven kuin Frances Bean Cobainin todistajiksi oikeuskäsittelyyn. Muotisuunnittelijan mielestä hän käytännössä toi grunge-muodin suuren maailman tietoisuuteen 1990-luvun alussa vaatemallistollaan. Jacobs vaatii syytteen hylkäämistä. Ainahan sitä saa vaatia, voisi näin äkkiseltään ajatella.