Dave Lombardo ojentaa nuorempia rumpaleita: opetelkaa soittamaan älkääkä turvautuko liikaa studiokikkailuun

Lombardo ei usko, että kestäisi kauaakaan studiotyöläisen arkea.

Slayerin klassisimpien levyjen rumpalina kannuksensa ansainnut Dave Lombardo, joka nykyään paukuttaa menemään muun muassa Suicidal Tendenciesissä ja Mike Pattonin rinnalla Dead Cross -kokoonpanossa, antoi Sixx Strings -podcastin haastattelussa ankaria ohjeita nuoremmille kollegoilleen. Asiasta uutisoi Blabbermouth.

Musiikin äänittäminen ja erityisesti äänitysten editoiminen on tunnetusti helpompaa kuin koskaan, ja esimerkiksi rumpuraitojen pieleen menneitä otoksia on mahdollista korjata jälkikäteen. Studioteknikot usein tuskailevat, että muusikot kysyvät oton jälkeen ennemmin ”saatko editoitua tuosta valmista” kuin ”oliko se siinä”.

Lombardo ei tätä käytäntöä arvosta. Hän kehottaa rumpaleita ennemmin parantamaan soittoaan kuin nojaamaan liikaa jälkifiksailuun.

”Jos sinulla on Beat Detective -ohjelma ja haluat auttaa rumpalia, älä käytä sitä. Lähetä rumpali ennemmin trenaamaan: soittamaan metronomin kanssa, sitten ilman metronomia ja laita hänet sen jälkeen studioon soittamaan kuin ihminen”, Lombardo sanoo.

”Monesti rumpalit äänittävät pari tahtia ja kysyvät: ’Saatko tuon fiksatuksi? Sinähän olet äänittäjä, sinä voit korjata sen.’ Kyllä se on niin, että korjaa se itse. Minä ainakin turhautuisin, jos olisin studiokaveri ja rumpali haluaisi, että peittäisin kaikki hänen virheensä.”

Lombardo lisää säälivänsä muusikoita, jotka yrittävät saada studiossa jotain aikaiseksi tyhjästä.

”Sitten he menevät lavalle ja yrittävät soittaa, mutta eivät osaa”, Lombardo sanoo.

Tässäpä aihe, josta monella kotimaisellakin studiomyyrällä löytyisi paljon sanottavaa. Missä menee hyvän maun mukaisen soittopaikkailun raja? Siinäpä aito 2000-luvun ikuisuuskysymys.