Dee Snider kertoo saaneensa melkoisen tukun kahisevaa Paavo Pesusieni -elokuvan tekijöiltä Twisted Sisterin musiikin käyttämisestä

"Olen huora, mutta kallis sellainen", Snider nauraa.
8.7.2021 10:35

Vuonna 2004 valmistui Paavo Pesusieni -piirrossarjaan pohjautuva kokoillan Paavo Pesusieni -elokuva (The Spongebob Squarepants Movie), jonka soundtrackilla olivat mukana muun muassa Motörhead, Avril Lavigne, Wilco sekä The Flaming Lips. Elokuvassa on myös musiikkinumero, jossa Paavo Pesusieni esittää muokatuilla sanoituksilla Twisted Sisterin ikonisen I Wanna Rock -kappaleen.

Tuoreessa Jeremy Whiten podcastissa Twisted Sister -nokkamies Dee Snider muistelee, ettei ollut aluksi järin innoissaan ajatuksesta, että hänen kappaleeseen kajotaan ja sen tekstejä muutetaan, mutta tekijät löivät pöytään tarjouksen, josta hän ei voinut kieltäytyä: hänelle nimittäin tarjottiin tästä yhdestä kappaleesta peräti 300 000 dollaria.

”Sain puhelun, että I Wanna Rock -kappale halutaan mukaan Paavo Pesusieni -elokuvaan. Olin, että mahtavaa, mahtavaa! Managerieni mukaan asiassa oli kuitenkin yksi mutka: ’He haluavat muuttaa sanat Goofy Goober Rockiksi’”, Snider muistelee.

”Olin raivoissani. ’Pilailetteko? Se on vittu minun taidettani… Ai mitä? Anteeksi kuinka paljon? Haluavatko he minun laulavan?’ Se oli ihan käsittämätön summa ja minulla oli kuitenkin kahden lapsen opiskelut maksettavana. Joten totesin, että minä vaikka laulan sen kappaleen tuosta summasta. Kyllä, olen huora, mutta kallis sellainen.”

Dee Snider julkaisee uuden sooloalbuminsa Leave A Scar 30. heinäkuuta.

Lisää luettavaa