Deep Purple -kosketinsoittaja oli paraatipaikalla, kun Ozzy Osbourne teki yhden hevin historian kuuluisimmista lavatempauksista

19.12.2021 20:44

Hawaijin yleisradio haastatteli hiljan Deep Purple -kosketinsoittaja Don Aireytä, joka turinoi yhtyeen uudesta Turning to Crime -coverlevystä sekä vuosien varrella näkemistään ja kohtaamistaan kommelluksista.

Airey soitti Ozzy Osbournen sooloyhtyeessä 20. tammikuuta 1982, kun pimeyden prinssi teki yhden heavy metalin historian kuuluisimmista lavatempauksista puraisemalla pään irti elävältä lepakolta.

”Olin juu siellä”, Airey muistelee. ”Se oli itse asiassa hauska juttu, sillä olin linnan portailla, jonne koskettimet oli laitettu. Katsoin alas kun soitimme Suicide Solutionia ja ihmiset heittelivät lavalle mitä sattui; eläimiä ja kuolleen kissan – kaikenlaista outoa. Ja näin Ozzyn kävelevän ympäriinsä lepakko kädessään. Siivet vain lepattivat ja lopulta hän heitti sen menemään.”

”Kun tulin pois lavalta kysyin Ozzyltä, että ’Herranen aika, mitä sinulla oli suussasi?’ Hän sanoi luulleensa että se oli muovinen lepakko, mutta se olikin oikea. ’Helvetti soikoon’, sanoin. ’Se puri minua, siksi päästin siitä irti. ’Mikä paskiainen’, sanoin ja kaikki vain nauroivat. ’Meidän pitää etsiä se ja antaa sille [ilmeisesti ihmeitä tekevää hiusseerumi] Aussie serumia.’ Kukaan ei kuitenkaan löytänyt lepakkoa, se vain hävisi. Kaikki nauroivat kun menin Sharonin puheille ja sanoin, että ’Tämä on vakavaa. Lepakoilla on vesikauhua. Ozzy voi saada raivotaudin, meidän täytyy viedä hänet sairaalaan.'”

”Niinpä veimme hänet sairaalaan”, Airey jatkaa. ”Ulkona oli jäätävän kylmä ja hän oli yllään vain kalsarit ja viitta. Sitten hän alkoi haukkua. ’Kuinka voit?’ ’Hau, hau!’ Se oli todella hauskaa. Mutta hän lopetti haukkumisen kun hän sai piikin takamukseensa. Se tukki hänen turpansa.”

 

Lisää luettavaa