Deep Purple vihdoin Rock And Roll Hall Of Fameen – Viuhuvatko nyrkit palkintotilaisuudessa?

Rock And Roll Hall Of Fame kasvaa viidellä
17.12.2015 15:56

Vuoden 2016 Rock And Roll Hall Of Fameen nimitetyt bändit ovat nyt julkaistu. N.W.A., Steve Miller, Cheap Trick, Chicago ja monesti aiemminkin ehdolla jo ollut Deep Purple saavat nyt HoF-merkit rintapieliinsä.

Vielä eilen julkaistussa Classic Rock -lehden haastattelussa Deep Purple -rumpali Ian Paice epäili, nimitetäänkö heitä ylipäänsä vieläkään mukaan. Ja jos nimitys napsahtaa, voi palkintoseremonia muuttua nyrkkeilyotteluksi.

– Ensinnäkin, kenet meistä he sinne ottaisivat? Bändissä on vuosien varrella ollut niin monta kokoonpanoa, että siitä on vaikea määritellä sitä yhtä ydinporukkaakaan. Sitä paitsi ei ole salaisuus, etteivät tietyt jäsenet, nykyiset tai entiset, tule toimeen keskenään. Nyrkithän siinä alkavat viuhua. Joten tiettyjen ihmisten nimittäminen yhdessä on ongelma, saati sitten yhdessä soittaminen, niin kuin palkintoseremoniassa on tapana, Paice kertoo haastattelussa.

– Sitä paitsi meidät olisi pitänyt ottaa mukaan Hall Of Fameen jo aikoja sitten. Katsokaa nyt, ketä sinne on vuosien saatossa nimitetty. Osalla ei ole mitään tekemistä rock ’n rollin kanssa. Sellaisten nimittäminen ennen Deep Purplea vesittää koko Hall Of Famen idean täysin, Paice lataa.

No, parempi myöhään kuin ei milloinkaan, sanovat. Vääryys on korjattu ja Deep Purple on nyt ansaitusti mukana kunniapaikalla. Sitten jännäämään, kuka saapuu paikalle ja kuka lähtee juhlatilaisuudesta silmä mustana.

Lisää luettavaa