Deep Purplen Ian Paice ja Meshuggahin Tomas Haake ovat nyt todellisia fossiileja – tutkijat muistivat rocktähtiä komealla kunnianosoituksella

11.1.2022 08:36

Tästä tiedosta lienee lentänyt parikin vitsiä Deep Purplen miehistön keskuudessa. Metal Injection uutisoi, että Luxemburgin Luonnontieteellisen museon paleontologin Ben Thuyn johtama tutkijaryhmä on kunnioittanut kahta rockrumpalia nimeämällä fossiilin kummankin mukaan. Moisen kunnian saivat osakseen Deep Purplen Ian Paice sekä Meshuggahin Tomas Haake.

Tutkijat nimesivät muusikoiden mukaan kahden sukupuuttoon kuolleen käärmetähtilajin fossiilit. Tiedemaailma tuntee nämä vastedes nimillä Ophiopetagno Paicei ja Muldaster Haakei. Käärmetähdet ovat meritähtien lähisukulaisiin kuuluvia piikkinahkaisia.

”Pölyhiukkasen kokoisten fossiilien analysoiminen ja monimutkaisten evolutionaaristen mallien tutkiminen voi olla hermojarepivää työtä. Deep Purplen ja Meshuggahin musiikki auttoi meitä päästämään ulos höyryjä, löytämään inspiraatiota ja rahoittamaan mieltä”, itsekin rumpuja soittava Thuy perustelee nimivalintoja Metal Injectionin mukaan. Tutkijoiden löydöksiin voi halutessaan perehtyä tarkemmin täällä.

Lisää luettavaa