Def Leppard -kitaristi listasi suosikkibiisinsä 1980-luvulta – Nimeää muun muassa kappale, joka saa tunteelliseksi yhä tänäkin päivänä

Phil Collenin listalta löytyy niin AC/DC:tä ja U2:ta kuin myös Frankie Goes To Hollywoodia ja Chaka Khania.
9.10.2023 11:59

Def Leppard -kitaristi Phil Collen osallistui Classic Rock -lehden juttusarjaan, jossa muusikot kokoavat mixtape-nauhoja suosikkikappaleistaan. Collenin kokoelman teemaksi valikoitui 1980-luvun suosikit, joista yhdeksi vaikuttavimmaksi Collen nimeää U2:n Pride (In The Name Of Love) -jättihitin vuodelta 1984.

”Rakastin sitä, miten yhtye kehittyi alkuajoista joksikin niin suureksi. Tämä kappale on todella voimakas ja saa minut yhä tunteelliseksi. Bändin jäsenten välillä on mahtava kemia ja The Edgen kitarasoundi on ainutlaatuinen. Ja sitten on tietenkin Bono, jolla on uskomaton ääni”, Collen perustelee.

Collenin kokoelmalta löytyy lisäksi muun muassa AC/DC:n Shoot To Thrill, Princen Computer Blue, Billy Idolin Eyes Without A Face, Chaka Khanin I Feel For You sekä Frankie Goes To Hollywoodin Relax. Collenin mukaan tällä viimeisenä mainitulla popyhtyeellä oli iso vaikutus Def Leppardin soundiin.

”Olin aivan mykistynyt kuullessani Relaxin ensimmäistä kertaa. Se oli kuin hard rockiksi naamioitua tanssimusaa. Rakasin sitä soundia ja fiilistä. Se on yksi kaikkien aikojen suurimpia gay-anthemeita, mutta se upposi paljon laajemmin koska se on upea kappale ja Holly Johnson on upea laulaja”, Collen toteaa.

”Lisäksi heillä oli nerokas tuottaja Trevor Horn ja heidän Welcome To The Pleasuredome -levynsä (1984) soundilla oli iso vaikutus Def Leppardiin, kun teimme Hysteria-levyä.”

Katso Collenin kaikki valinnat perusteluineen täältä.

Lisää luettavaa