Depeche Moden Dave Gahan puhuu suoria sanoja Yhdysvaltain äärioikeiston johtohahmosta: ”No aivan ensinnäkin, hän on kusipää”

Uuden Spirit-albuminsa julkaisemiseen valmistautuvan Depeche Moden laulaja Dave Gahan kommentoi Billboardin haastattelussa taannoista kohua, kun Yhdysvaltain äärioikeiston johtohahmo Richard Spencer nosti yhtyeen ”alt.rightin viralliseksi suosikiksi”. Konepop-jättiläinen etäännytti itsensä nopeasti moisista ajatuksista, ja nyt Gahan tekee vielä entistäkin selvemmäksi, ettei Depeche Modella ole mitään haluja ryhtyä oikeistokiivailijoiden lemmikiksi.

”Spenceristä tekee vaarallisen se, että hän on ensinnäkin kusipää, ja hän on erittäin koulutettu kusipää. Sellaiset ovat pelottavimpia kaikista”, Gahan sanoo.

”Sanomamme on vuosien saatossa tulkittu väärin useita kertoja. Joko kuvastomme on tulkittu tarkoittavan jotain, tai sitten yleisö ei ole vain osannut lukea rivien välistä.”

Laulaja lisää, jos Depeche Moden pitäisi valita poliittisella kentällä puolia, yhtye tuntee sympatiaa ennemmin sosialisteja kuin oikeistoa kohtaan.

”Musiikissamme on jonkinlaista sosialistista – työväenluokkaista, kenties – industrial-estetiikkaa. Sellaisista lähtökohdistahan olemme kotoisin. Tulemme Essexistä, joka on todella surkea paikka, puoli tuntia Lontoosta itään. Sinne työnnettin ihmisiä, kun Lontooseen muutti liikaa väkeä 1960-luvun lopussa. Joten en tajua, mitä [Spencer] ajoi takaa.”

Spirit julkaistaan ylihuomenna 17. maaliskuuta. Albumin toistaiseksi ainoan singlen Where’s the Revolution voit kuunnella alapuolelta.