Dickinson se vaan jaksaa painaa – Uusi soololevy siintää tulevaisuudessa?

Syövän selättänyt ja juuri mammuttimaisen Iron Maiden -tuplalevyn julkaissut laulaja-lentäjä-miekkailija-kirjailija-teräsmies Bruce Dickinson ei ainakaan lepäile laakereillaan. Ranskalaisen Hard Force -rockmedian haastattelussa mies paljastaa uuden soololevyn olevan myös työn alla. Esimakua itse asiassa voi kuulla Iron Maidenin The Book Of Souls -levyllä… tavallaan.

– Avausraita If Eternity Should Fail oli tarkoitettu soololevyni nimikkoraidaksi. Minulla oli kuuden biisin demorypäs ja Steve Harris (Iron Maiden -basisti ja henkinen johtaja) kuuli ne viime kesänä. Hän piti kyseisestä biisistä ja halusi käyttää sitä levyllä, Dickinson kertoo haastattelussa.

– Olen kehittänyt teemalevyä ja kappaleesta piti tulla sen avausraita. Kappaleen lopun puheosuuden piti aloittaa levyn tarina. Yksi hahmoista on Tohtori Necropolis, tarinan pahis. Hyvää edustaa Professori Lazarus, joka herättää ihmisiä henkiin. Eihän se siis liity Mayoihin (joka on The Book Of Souls -levyn yksi teemoista kansitaidetta myöten), mutta Harris piti siitä koska ”siinä puhutaan sieluista ja se kuulostaa hyvältä”. Selvä se sitten!, Bruce nauraa.

Jatkoa Dickinsonin Tyranny Of Souls (2004) levylle ei kuitenkaan kannata odottaa aivan piakkoin, sillä Iron Maiden ja tuleva kiertue pitävät Brucen kiireisenä.

– Vaikka minulla olisi jo levy valmiina, se ei ilmestyisi ensi vuonna. Tuskin sitä seuraavanakaan. En siis ota mitään paineita siitä.

Tässä vielä haastattelu kolmessa osassa: