Disco Ensemble tutustuu luomisen tuskaan

17.8.2007 20:38

Modernin punkin suomalaiseksi ykkösnimeksi kohonnut Disco Ensemble työstää edelleen uutta, varsin kovasti odotettua albumiaan.

– Aika simpsakkaasti on kesä kieltättä sujunut. Viikonloppuisin on soitettu keikkoja ja viikot ovat kuluneet tiiviisti treenikämpällä uusien biisien parissa. Ollaan vedetty joitakin uusia biisejäkin kesän konserteissa, esimerkiksi Magic Recoveriesia, kitaristi Jussi Ylikoski kertoo.

Kuinka paljon teillä on uutta materiaalia?

– Varmaan sellainen parikymmentä biisiä löytyy, basisti Lasse Lindfors ilmoittaa.

– Lokakuun lopulla olisi tarkoitus uppoutua studioon. Kaaostahan tässä on ilmassa, sillä me ei vielä itsekään tiedetä, mihin studioon tässä ollaan menossa. Pitäisi vissiin ensin päättää tuottaja ja heti sen jälkeen studiokin. Kiire tässä kieltämättä tulee, mutta pakkohan se on uskoa, että kaikki suttaantuu.

Millaista materiaalia teiltä on lupa odottaa?

– Levykokonaisuudesta ei osaa vielä sanoa. Kuten sanottua, meillä on aika runsaasti uusia kappaleita ja pitäisi nyt ensin valita ne lopulliset biisit.
Treeniasteella on hyvinkin erityyppisiä lauluja, joten levyn lopullinen tyylillinen linja on vielä hämärän peitossa, Lasse sanoo.

– Todella moniulotteista kamaa meillä muuten onkin! Siinä tulee olemaan kova urakka, kun päätetään niistä lopullisista albumiraidoista. On balladia, on mättöä, on hidasta, on nopeaa.

Onko teillä paineita levyn suhteen?

– No, aika kauan näitä kappaleita on väännetty. Siinä on aina oma stressinsä, kun yrittää luoda sitä mieleistä kokonaisuutta, miettii Lindfors.

Milloin albumin on tarkoitus ilmestyä?

– Helmikuusta 2008 on ainakin puhuttu. Mutta jos tässä alkaa miettimään niin kyllähän tässä kamala kiire tulee jos silloin meinataan tyrkätä kiekko kauppoihin. No, ennen ensi kesää ainakin, Jussi naurahtaa ja jatkaa:

– Kyllä tässä on viimeistään nyt ymmärtänyt, mitä se paljon puhuttu ”luomisen tuska” tarkoittaa. Mutta toisaalta, kyllä tässä kuuluukin kärvistellä, vain siten syntyy hyvää kamaa.

Lisää luettavaa