Disturbed-nokkamies sosiaalisen median nykyilmapiiristä: ”Ihmiset ovat tulleet riippuvaisiksi mielensäpahoittamisesta”

Disturbed-solisti David Draiman otti kantaa nykyiseen sosiaalisen median loukkaantumisherkkään ilmapiiriin KLOS-radiokanavan taajuuksilla pyörivän Whiplash-ohjelman haastattelussa. Draimanin kielenkannat irtosivat kun häneltä tiedusteltiin, kykeneekö muinoin suorapuheisena miehenä tunnettu laulaja ilmaisemaan mielipiteensä nykyisin tarpeeksi vapaasti.

”En”, Draiman tokaisee ykskantaan. ”Paras keino päätyä sanaharkkaan on kertoa mielipiteensä. Olin monta vuotta hanakka toitottamaan kovaan ääneen miten uskoin asioiden olevan. Se on siellä [verkossa] — se on siellä ikuisesti. En voi sille mitään. En haluaisikaan tehdä sille mitään. Opit menneistä tekemisistäsi. Opit puheistasi.”

”Jos ei mitään muuta, niin toivon mukaan sosiaalinen media on opettanut ihmiset olemaan varovaisia sen suhteen mitä he kirjoittelevat nettiin”, mies jatkaa. ”Se tulee herkästi kummittelemaan takaisin. Nykyisessä ilmapiirissä, ja tällä albumilla [lokakuussa julkaistu Evolution] on paljon puhetta aiheesta, ihmiset ovat tulleet riippuvaisiksi mielensäpahoittamisesta — he ovat tulleet siitä riippuvaisiksi. He himoitsevat seuraavaa pientä tiedonmurusta, josta he saavat tekosyyn pistää ranttaliksi ja aloittaa sosiaalisen sodan… se on sosiaalisen median sota, mutta heille se on uskoakseni ihan oikeaa sotaa. Siinä ei ole järkeä. Valintani on olla osallistumatta moiseen, ja rakastan sitä, että voin sanoa niin.”

Voit kuunnella miehen haastattelun kokonaisuudessaan alta.