Eddie Van Halenin poika sanoo koronapandemian katkaisseen isänsä syöpähoidot – avautuu myös romuttuneesta unelmakiertueesta

3.6.2021 21:10

Debyyttisoololevynsä julkaisuun valmistautuva Wolfgang Van Halen kertoo maailmaa kurittaneen koronaviruspandemian estäneen isänsä Eddie Van Halenin syöpähoidot. Lisäksi mies kertoo ennen Eddien kuolemaa suunnitellusta kiertueesta, jolla yhtyeen klassinen, Alex Van Halenista, David Lee Rothista sekä Michael Anthonystä koostuva kokoonpano esiintyisi yhdessä ex-laulaja Sammy Hagarin kanssa. Wolfgang olisi toiminut illan lämmittelyaktina.

Eddien terveyden murentuminen sekä lopulta maailmanlaajuiseksi paisunut koronapandemia vesitti kuitenkin hankkeen. Wolfgang sanoo, että koronatilanne esti samalla myös Eddien lisähoidot Saksassa.

”Sen sijaan, että kaikki seisoskelisivat isän ikkunan takana häntä moikkaamassa tai sairaalasängyn vieressä katsomassa kun hän hiipuu pois, ehkä he olisivat olleet kesällä 2020 tien päällä vielä viimeisen kerran yhdessä”, Wolfgang sanoo Washington Postille. ”Ajatuksena oli, että jos lämmittelisin Van Halenia, hän tulisi ja soittaisi soolon yhdelle biisille. Se olisi ollut se todellinen unelma.”

”Inhoan ikuisesti covidia ja kuinka sen kanssa on toimittu, sillä ne varastivat tuon hetken minulta”, mies toteaa.

Wolfgangin sooloprojekti Mammoth WVH:n albumi ilmestyy kesäkuun 11. Wolfgang Van Halen julkistettiin hiljattain myös Guns N’ Rosesin lämmittelijäksi tien päälle palaavan rockjättiläisen Yhdysvaltain-kiertueelle.

Eddie Van Halen menehtyi 6. lokakuuta 2020. Muusikon viralliseksi kuolinsyyksi merkittiin aivoverenkiertohäiriö/aivoinfarkti, mutta siihen vaikuttivat myös kitaristilegendan sairastamat keuhkokuume, myelodysplastinen oireyhtymä sekä keuhkosyöpä.

Lisää luettavaa