Edes jotain hyvää nykytilanteessakin: sulkutoimet ovat saaneet Jimmy Pagen tarttumaan jälleen kitaraan

Led Zeppelin -ikoni Jimmy Page ei ole omien sanojensa mukaan ehtinyt viime aikoina soittaa kitaraa niin paljon kuin olisi halunnut. Koronan aiheuttamien sulkutoimien myötä asiaan on nyt kuitenkin tullut toivottu muutos.

”Sulku- ja eristysolojen myötä olen tarttunut kitaraan ja ottanut asiakseni soittaa joka päivä”, mies kertoo Total Guitarin haastattelussa. ”Ennen sulkutoimia tilanne oli sellainen, että valitin aina kuinka minulla ei ollut tarpeeksi aikaa soittaa kitaraa kaikkien muiden kiireiden keskellä.”

”On suorastaan yllättävää, kuinka paljon sitä onkaan asioita hoidettava, ihan Led Zeppeliniinkin liittyen, joten minulla ei ollut tarpeeksi aikaa soittaa kitaraa niin paljon kuin haluaisin”, Page jatkaa. ”Siellä se oli soittamatta. Ajattelin, että tämä ei voi jatkua näin. Alan nyt soittamaan enemmän. En tarkoita, että kitarat olivat naftaliinissa. Siitä ei suinkaan ole kyse. Mutta oli vain niin monia asioita jotka tulivat soittamisen tielle — tai estivät soittaa tavalla, jolla pääset tutkimaan instrumentin mahdollisuuksia.”

Entä voidaanko miestä vielä jonain päivänä nähdä soittopuuhissa esiintymislavoilla?

”Se oli ajatuksena ennen sulkutoimia”, Page sanoo. ”Mutta… tulee aika, jolloin voimme soittaa, joten meidän tulee miettiä toteutustapoja, ja sitä, kuinka pitää muutamia yllätyksiäkin hihassa.”

”Ajattelin sitä kyllä… Mutta sitten tuumin, että minun on parempi treenata ensin, sillä [Led Zeppelin vuoden 2007 esiintymisestä] O2:lla on jo pitkä aika. Toivon, että tapaamme jonakin päivänä, kun soitan tämän myyttisen keikkani.”