Edesmennyt Foo Fighters -rumpali mukana uudella Edgar Winterin levyllä – Kuuntele Taylor Hawkinsin laulama Guess I’ll Go Away

Edgar Winter löytää pelottavia yhtäläisyyksiä Hawkinsin ja veljensä Johnnyn kohtalosta.

Edgar Winter on tänään (15.4.) julkaissut uuden albumin, joka on omistettu tämän vuonna 2014 menehtyneelle veljelle Johnny Winterille. Brother Johnny -levyllä on mukana pitkä lista nimekkäitä vierailijoita kuten muun muassa Ringo Starr, Joe Walsh, Joe Bonamassa, Billy Gibbons, Steve Lukather ja Warren Haynes. Levyllä on mukana myös hiljattain menehtynyt Foo Fighters -rumpali Taylor Hawkins, jonka laulama Johnny Winter -cover Guess I’ll Go Away on ensimmäinen postuumi julkaisu Hawkinsilta.

ABC Audion haastattelussa Edgar Winter löytää pelottavia samankaltaisuuksia Hawkinsin ja veljensä – joka löydettiin kuolleena hotellihuoneestaan kaksi päivää viimeisen keikkansa jälkeen – kohtaloista. Edgar sanoo kappaleen olevan nyt tribuutti niin Johnny Winterille kuin Hawkinsille itselleen.

”Se on todella omituinen sattuma. Tässä meillä on kaveri, joka laulaa veljelleni omistettua kappaletta ja sitten… menehtyy itse. Ja vielä samankaltaisissa olosuhteissa hotellihuoneessa, kesken kiertueen. Se on todella merkillistä”, Winter tuumaa.

”Olen iloinen, että sain mahdollisuuden tavata hänet. Hän oli niin täynnä energiaa, puhdasta rakkautta musiikkiin. Se kosketti minua. Tämä on luultavasti hänen viimeisiä äänityksiään ja merkitsee minulle todella paljon, että hän on mukana tällä kappaleella.”

Edgar Winter kirjoitti Guess I’ll Go Away -kappaleesta ja Hawkinsin osallisuudesta tarkemmin myös omilla nettisivuillaan:

”Kappale kertoo seksin viettelyksestä, huumeiden vaaroista ja rakkaudesta rock ’n’ rolliin. Johnny kirjoitti kappaleen ensimmäisen vieroitushoitonsa aikoihin ja purkaa tuntemuksia, jotka lähes jokainen tuntemani on käynyt läpi tavalla tai toisella.”

”Luulen, että (kuten suurin osa muusikoista) Taylor ei voinut muuta kuin samaistua kappaleeseen. Hänen tulkintansa tuli suoraan sydämestä ja sielusta ja olen suruissani siitä, etten koskaan kiittänyt häntä tarpeeksi, sillä sen hän oli todellakin ansainnut.”

Kuuntele Hawkinsin laulama kappale alta. Sen jälkeen voitkin laittaa koko levyn soimaan tuosta hieman alempaa.