Edward Van Halen on äärimmäisen hieno mies: kitarajumala toteutti kuolemansairaan faninsa hartaimpiin lukeutuneen toiveen

Kitarasuuruus, jonka sydän on puhdasta kultaa.

Eddie Van Halen vuonna 2007.

Yhdysvaltain Pohjois-Carolinasta kotoisin oleva 54-vuotias Michael Brewer sai vuonna 2013 kuulla sairastavansa autoimmuunisairautta, jota seurasi nopeasti diagnoosit sekä keuhkoahtaumataudista, että luihin saakka levinneestä eturauhassyövästä. Raskaista solunsalpaajahoidoista huolimatta Brewerin syöpä ei osoittanut talttumisen merkkejä ja lopulta miehen taudin todettiinkin olevan parantumattomissa. Brewer ei antanut äärimmäisten huonojen uutisten lannistaa itseään, vaan kokosi listan asioista, joita hän haluaa vielä elinaikanaan tehdä ja saavuttaa. Yksi niistä oli helikopterilento, jonka hän pääsi toteuttamaan viime vuoden joulukuussa. Toinen, jonka oli vuoro toteutua kuluvan viikon maanantaina, oli tapaaminen kitaristi Edward Van Halenin kanssa.

Van Halen News Desk raportoi Eddien soittaneen Brewerille FaceTimen välityksellä ja kaksikko päätyi lopulta jutustelemaan vaimoineen pidemmätkin tovit. Michaelin vaimo Julie jakoi tapahtumasta myöhemmin kuvia Facebookissa kirjoittaen: ”Joten… tämä sitten tapahtui! Eddie ja hänen vaimonsa Janie olivat aivan mahtavia! Tuntui kuin olisimme viettäneet aikaa vanhan ystävän kanssa! Suuret kiitokset Eddie ja Janie Van Halenille, sekä kaikille LCFH:ssa (Lower Cape Fear Hospice) Michaelin unelman toteuttamisesta! Eddien hymy on edelleen paras!”

Syöpä ei ole vieras vitsaus Eddie Van Halenille itselleenkään, sillä miehen kielestä poistettiin kolmasosa vuonna 2000 kielisyövän takia. Vuonna 2002 kitaristisuuruus sai lääkäriltä onnekseen terveen paperit, eikä tauti ole sittemmin antanut kuulua itsestään.

”Tämä kuva sulattaa sydämeni”, Julia Brewer kirjoittaa Facebookissa.