Egotripin rumpali vaihtuu, uusi albumi työn alla

Tänä vuonna 20-vuotisen taipaleensa juhlavuotta viettäneen Egotripin rumpali vaihtuu. Vuonna 1996 yhtyeeseen liittynyt Sampo Haapaniemi jättää yhtyeen keskittyäkseen omiin projekteihinsa. Haapaniemi on soittohommien lisäksi toiminut myös tuottajana ja miksaajana eri levyillä.

Egotripin uusi rumpali on Risto Niinikoski.

− Heti koesoiton ensi tahdeista lähtien oli selvää, että Risto istuu bändiin niin soiton kuin henkilökemian puolesta ja tuo mukanaan valtavasti uudenlaista draivia, intoa ja taitoa, yhtye toteaa kotisivuillaan julkaistussa tiedotteessa.

Niinikoski on tällä hetkellä parhaiten tuttu Vain elämää -sarjan housebändistä. Mies on soittanut myös muun muassa Hanna Pakarisen, Samuli Edelmannin ja Johanna Kurkelan yhtyeissä.

Sampo Haapaniemi nousee Egotripin kanssa lavalle vielä bändin 20-vuotisjuhlakiertueen jäljellä olevilla keikoilla. Yhtyeen voi nähdä marraskuun puolella vielä Porissa, Raumalla ja Turussa. Joulukuussa viisikko keikkailee Jyväskylässä, Nilsiällä, Helsingissä ja Viking Grace -laivalla, jossa Haapaniemi nousee lavalle viimeisen kerran Egotripin riveissä.

Helsinkiläisyhtye on aloittanut myös kahdeksannen studioalbuminsa työstämisen.

− Ensimmäiset askeleemme Riston kanssa ovat olleet sen verran lupauksia herättäviä, että olemme jo varanneet ensimmäiset studiosessiomme tammikuulle. Vielä on liian aikaista lupailla uuden albumin julkaisuajankohtaa, mutta tulemme taatusti tekemään töitä sen eteen, että se tapahtuu ennemmin kuin myöhemmin, bändin tiedotteessa kerrotaan.

Egotrippi julkaisi juhlavuotensa kunniaksi Pilvien alla, maan päällä -levyn, jolla yhtye versioi bändin päälaulunkirjoittajien Knipin ja Mikin muille artisteille kirjoittamia lauluja.

Katso alla Egotripin versioon Anna Puun Hyvä hetki -kappaleesta tehty video.