Ei ole helppoa nykymetallin suurimmillakaan: Avenged Sevenfold -kitaristi paljastaa orkesterin tulonlähteiden olevan vähissä

15.10.2018 21:13

Kesällä Suomessakin pistäytynyt Avenged Sevenfold lukeutuu niihin harvoihin nykymetallin suurnimiin, jotka ovat ehtineet uransa aikana yltää fyysisten äänitteiden myynnissä kulta- ja platinalevykantaan. Tätä nykyä levymyynnin varaan ei voi laskea juuri kukaan, mutta erityisen hyvin tämä tuntuisi pätevän raskaamman rockin kohdalla – sillä kuten AX7-kitaristi Synyster Gates radiokanava WSOU 89.5 FM:lle asian muotoilee, keikkailu muodostaa enemmän kuin vain leijonanosan yhtyeen tuloista.

”[Live-esiintyminen] muodostaa 99.9 prosenttia siitä”, mies toteaa yhtyeensä tulonlähteistä jutellessaan. ”Onneksi paitoja tai livekokemusta ei voi ladata netistä. Olen varma että sekin tulee vielä mahdolliseksi. Ennen sitä meillä riittää onneksi vielä duunia, josta nautimme. Olemme todella onnekkaita voidessamme soittaa isoja ja menestyksekkäitä keikkoja. Emme ota sitä itsestäänselvyytenä ja kiitämme fanejamme siitä mahdollisuudesta.”

”Mielestäni rockmusiikkia ei striimata yhtä paljon kuin muuta musiikkia, joten hiphop ja pop ovat striimipalveluiden kannalta paljon rahakkaampia genrejä”, Gates lisää. ”Henkilökohtaisesti en tuomitse heitä fiksusta liiketoiminnasta. Se ei ole vaikuttanut meihin. Luonnollisesti voisimme kääriä enemmän tuohta striimauksella kuin muilla alustoilla, mutta hommamme on kirjoittaa hyvää musiikkia, joka toivon mukaan tuo suuremman yleisön noille alustoille. Luulen asioiden vielä muuttuvan. Mielestäni kyse ei ole luvuista, vaan pikemminkin demografioista. Meidän kannaltamme onnekkaasti yleisömme ostaa edelleen cd:itä ja [lataa musiikkia] iTunesista. He ovat ikään kuin uusia tulokkaita striimausbisneksen kannalta. Kun tuo muuttuu ja tulee osaksi kaikkien tottumuksia, asiat kääntyvät päälaelleen ja siitä tulee nuorille artisteille tuottavampaa. Meillä on asiat hyvin, mutta nyt läpilyöntiä yrittävällä metallibändillä on paljon vaikeampaa kuin meillä koskaan.”

Lisää luettavaa