Elämää kroonisen sairauden kanssa – Swan/Koistisen ep-levylle tehty unenomainen videoteos julki

Swan/Koistinen nähdään elokuussa ainutkertaisella keikalla Flow-festivaaleilla.
10.7.2019 07:50

Astrid Swan ja Color Dolorista tuttu Stina Koistinen julkaisivat viime toukokuussa yhteisen Koistinen/Swan-ep:n, joka tutkii elämää kroonisen sairauden kanssa (Swanilla diagnosoitiin rintasyöpä vuonna 2014 ja Koistinen on elänyt aivokasvaimen kanssa jo yhdeksän vuotta) ja tuo kokemukset musiikin avulla lähelle kuulijaa. Nyt levyn kylkiäisiksi on julkaistu koko ep:n mittainen, Tekla Vályn ohjaama, kuvaama ja editoima lyhytelokuva, jonka voit katsoa tuosta yläpuolelta.

Vályn visuaalisen narratiivin teemoina ovat voimaantuminen, elämä ja kauneus. Siinä missä musiikki kertoo suoraan sairauden diagnosoimisesta, sairaalahoidosta ja kroonisen taudin kanssa elämään opettelusta, elokuva toimii tunnetasolla.

”Halusin videon olevan unenomainen aivan kuten elämä itsessään. Elämä ja unelmat syntyvät hetkistä, välähdyksistä, väreistä, valosta ja tunnelmista, jotka linkittyvät mielissämme palapeliksi ja sarjaksi tapahtumia, jotka luovat tarinan. Levyn teemat ovat vaikeita, joten halusin videon keskittyvän elämän ja kauneuden voimaan”, ohjaaja kommentoi.

Swan/Koistinen nähdään yhdessä levyn jousisovituksista vastanneen kanadalaismuusikko Owen Pallettin kanssa myös Flow-festivaaleilla Helsingissä lauantaina 10. elokuuta. Kyseessä on ainutkertainen ep:n ympärille rakennettu konsertti.

Swan/Koistinen-ep löytyy myös suoratoistopalveluista.

Lisää luettavaa