Electric Light Orchestran pitkäaikainen kosketinsoittaja Richard Tandy on kuollut

Tandy oli kuollessaan 76-vuotias.
2.5.2024 09:55

Brittiläinen muusikko ja multi-instrumentalisti, Electric Light Orchestran pitkäaikaisena kosketinsoittajana tunnettu Richard Tandy on kuollut. Suru-uutisen on vahvistanut ELO-yhtyeen johtaja Jeff Lynne. Tandy oli kuollessaan 76-vuotias.

Tandy tutustui ELO-rumpali Bev Bevaniin lukiossa ja liittyi mukaan ELO:n esiasteena toimineeseen The Move -yhtyeeseen soittaen koskettimia bändin vuoden 1968 Blackberry Way -hitillä sekä toimien yhtyeen keikkakiipparistina. The Move -yhtyeessä vaikuttaneet Bevan, Lynne ja Roy Wood perustivat Electric Light Orchestran 1970, Tandy liittyi orkesteriin aluksi basistiksi livekokoonpanoon. Kun Wood lähti yhtyeestä pian vuoden 1971 debyyttialbumin jälkeen, vaihtoi Tandy koskettimiin ja hänet otettiin mukaan vakituiseksi jäseneksi. Tandy soitti kaikilla yhtyeen julkaisuilla vuoden 1973 ELO 2 -levystä aina vuoden 2001 Zoom-levyyn saakka. Tandy oli myös vierailijana mukana vuonna 2019 Jeff Lynne’s ELO -nimen alla julkaistulla From Out of Nowhere -albumilla.

ELO:n ohella Tandy ja Lynne tekivät yhteistyötä myös erilaisten sivuprojektien ja Lynnen sooloalbumien merkeissä. Tämän lisäksi Tandy perusti Tandy Morgan Band -sivuprojektin yhdessä ELO:n livekokoonpanoon kuuluneiden Dave Morganin ja Martin Smithin kanssa vuonna 1985. Samana vuonna julkaistiin myös yhtyeen Earthrise-konseptialbumi.

”Raskain sydämin jaan kanssanne uutisen, että pitkäaikainen yhteistyökumppanini ja rakas ystäväni Richard Tandy on kuollut. Hän oli uskomaton muusikko ja ystävä. Tulen ikuisesti vaalimaan kaikkia yhteisiä muistojamme”, Lynne kirjoitti some-kanavissaan.

Lisää luettavaa