Elmu avaa ovensa vastaanottokeskusten muusikoille – pääsevät soittamaan myös suomalaisten ammattilaisten kanssa

Elävän musiikin yhdistys ELMU ry, Kulttuurikeskus Caisa, Skanska ja Helsingin vastaanottokeskukset aloittavat yhteistyön. Yhteistyön myötä Elmun Nosturin tilat avataan vastaanottokeskusten muusikoille, ja he saavat myös mahdollisuudet verostoitua helsinkiläisten ammattimuusikoiden kanssa.

Käytännössä Elmu ry avaa Nosturin salin treenikämpäksi Helsingin vastaanottokeskuksissa asuville muusikoille kesän ajaksi. Projektissa kootaan bändi vastaanottokeskusten asukkaista. Mukaan kutsutaan myös Nosturissa harjoittelevia kantasuomalaisia ammattimuusikoita.

Yhteistyö huipentuu elokuussa kaikille avoimeen kenraaliharjoituskonserttiin Nosturissa sekä kutsuvieraskonserttiin Caisassa.

Tiedotteen mukaan idea yhteistyölle lähti Elmun ohjelmapäällikön Mika Nikulan ja Caisan kulttuurituottajan Jaana Lindmanin ajatuksesta.

”Annoimme muutamia vapaalippuja Eläkeläisten keikalle. Kun vastaanottokeskusten asukit menivät humppamadon mukana täysillä nauttien, oli fiilis mieletön. Tästä lähti ajatus, että voisimmeko jotenkin enemmänkin auttaa ja mahdollistaa musiikinharrastamista. Tämä on se seuraava askel, mutta jää tuskin viimeiseksi”, Nikula kertoo tiedotteessa.

”Vastaanottokeskuksissa on paljon lahjakkaita muusikoita, jotka eivät tällä hetkellä voi toteuttaa itseään musiikillisesti. Haluamme avata heille Helsingin musiikkikenttää tarjoamalla treenitiloja ja mahdollisuuden soittaa yhdessä suomalaisten ammattimuusikoiden kanssa”, Lindman puolestaan toteaa.

”Skanska ja Elmu ovat olleet yhteistyössä pitkään Telakkarannan kehittämisen eri vaiheissa, ja tuntui luontevalta lähteä mukaan Elmun ja kulttuurikeskus Caisan kanssa vastaanottokeskusten musiikkiprojektiin. Tämä on konkreettinen tapa edistää vuorovaikutusta eritaustaisten ihmisten välillä ja rakentaa tätä kautta monimuotoista ja hyväksyvää yhteiskuntaa”, sanoo Skanska Oy:n markkinointi- ja viestintäjohtaja Cristina Rinnetie-Uski.