Elokuvasäveltäjäsuuruus kiistää haukkuneensa ohjaaja Quentin Tarantinoa Playboylle – uhkaa lehteä oikeustoimilla

Raportoimme viikonloppuna Ennio Morriconen Saksan Playboylle myöntämästä haastattelusta, jossa mies runteli elokuvaohjaaja Quentin Tarantinoa verbaalisesti oikein kovemman kautta. Legendaarisen säveltäjäsuuruuden purkaus yllätti monet, eikä nähtävästi vähiten itse Morriconea, sillä mies kiistää paitsi väitetyt puheensa myös ylipäätään koko haastattelun olemassaolon.

”Olen saanut tietooni, että Saksan Playboy on julkaissut artikkelin, jossa kutsun Tarantinoa ääliöksi ja pidän hänen elokuviaan roskana. Se ei pidä lainkaan paikkaansa”, Morricone kirjoittaa myöhään sunnuntai-iltana julkaisemassaan lausunnossa. ”En ole myöntänyt haastattelua kyseiselle lehdelle, enkä todellakaan ole kutsunut Tarantinoa ääliöksi tai pidä hänen elokuviaan roskana. Olen antanut asianajajalleni Italiassa luvan oikeustoimien aloittamiseksi.”

”Pidän Tarantinoa loistavana ohjaajana. Arvostan yhteistyötämme ja sen aikana kehittämäämme suhdetta. Hän on rohkea ja hänellä on valtaisa persoona. Tarantino on yksi niistä ihmisistä, joita on kiittäminen Oscar-palkinnostani, joka on puolestaan yksi suurimpia kunnianosoituksia koko urallani. Olen ikuisesti kiitollinen mahdollisuudesta tehdä musiikkia hänen elokuvaansa. Lontoossa järjestetyssä pressitilaisuudessa tein selväksi, että pidän Quentinia yhtenä tämän ajan parhaista ohjaajista.”

Jäämme suurella mielenkiinnolla seuraamaan, kuinka tilanne tästä vielä kehittyy.