”Hän on muilta varastava ääliö” – Legendaarinen elokuvasäveltäjä antaa ohjaajasuuruus Quentin Tarantinon kuulla kunniansa

Spagettiwesternien unohtumattomien sävelien loihtijana tunnettu Ennio Morricone ei näyttäisi lukeutuvan ohjaaja Quentin Tarantinon suurimpiin faneihin. Miehet tekivät yhteistyötä vuoden 2015 The Hateful Eight -elokuvassa, josta Morricone pokkasi myös uransa ensimmäisen oscarin, mutta mies ei tästä huolimatta erityisemmin ilahtunut Tarantinon työskentelymetodeista. Mies puhui suunsa puhtaaksi Saksan Playbon haastattelussa.

”Hän puhuu miettimättä ja tekee kaiken viimeisellä mahdollisella hetkellä. Hänellä ei ole minkäänlaista ideaa hommassaan”, Morricone lataa. ”Hän soittaa yhtäkkiä ja haluaa valmiit musiikit muutamassa päivässä. Se ei ole mahdollista. Se tekee minut hulluksi.” Tämän jälkeen Morricone kutsuu ohjaajaa ”ääliöksi”, joka ”vain varastaa muilta ja yhdistelee hankkimansa takaisin yhteen.”

”Siinä ei ole mitään alkuperäistä. Se ei tee hänestä ohjaajaa”, mies jatkaa. ”Hän ei ole mitään Hollywoodin jättiläisten kuten John Hustonin, Alfred Hitchcockin tai Billy Wilderin rinnalla. Heissä oli tyyliä. Tarantino vain lämmittelee eilisiä aterioita uudelleen.”

Morriconelta ei löydy juuri hyvää sanottavaa Oscareistakaan, sillä hän kertoo olleensa ”tuskissaan jouduttuaan istumaan niin kauan lentokoneessa ja itse tilaisuudessa”. ”Mikäli näytin iloiselta, se johtui vain siitä, että tiesin pääseväni kohta pois sieltä tylsästä seremoniasta.”

Tarantino ei ole vielä julkistanut tulevan Once Upon a Time in Hollywood -elokuvansa säveltäjää, mutta lienee suhteellisen turvallista ennustaa, että Morricone se tuskin ainakaan tulee olemaan.

Päivitys 12.11. klo. 10.45:

Morricone kiistää jyrkästi haukkuneensa Tarantinoa tai Oscareita myöhään sunnuntai-iltana julkaisemassaan lausunnossa.