Elonkerjuu-kitaristilta kovaa kritiikkiä Lauri Tähkän suuntaan?

7.8.2012 15:35

Elonkerjuu-yhtyeen perustajajäseniin kuuluva kitaristi Simo Ralli julkaisee Uurna-kirjan 11. elokuuta.

Teoksen tapahtumat sijoittuvat Espanjan etelärannikolle ja sivuilla kerrotaan Oiva Toikka & Toikkaroikka -bändin edesottamuksista. Kirjan kertoja on Joonas Ranka, Suomen suosituimman bändin basisti, joka esittää rajuja syytöksiä yhtyeen laulusolistia kohtaan.

Tähän tapaan:

"Yhteen hiileen puhaltaminen toimii niin kauan kun on mitä tavoitella. Sen jälkeen kun ootte saavuttaneet suurin piirtein kaiken mitä voi bändinä saavuttaa, kiertäneet joka ladon, ravintolan ja tanssilattian, alakaa nousta nestettä yleensä sen julkisuudessa eniten olleen keulakuvan päähän. Suitsutus saa kovemmankin karpaasin pään pyörälle. Sille ei vain mitää voi. Se on bändin elämänkaari. Levy-yhtiöitten on helpompaa pumpata vain yhtä henkilöä markkinoille, lehtien on helpompaa haastatella yhtä kuin kokonaasta sonnilaumaa."

"Vanhat kaverit alkavat haista, vituttaa suorastaan. Vanhan bändikin on vain omaa uraa hidastava tekijä."

"Menestyneen bändin keulakuvan päähän nousi nestettä. Bändikaverit alkoivat tuntua taakalta, kun "jeesusefektin" kouriin joutunut solisti haluaa soolouralle. Lapsuudesta asti jatkunut toveruus ei painanut ja laulaja alkoi salassa puuhata omaa soololevyään."

"Kuulin myöhemmin että soololevyä oli jo työstetty, se oli esituotantovaiheessa yli vuotta ennen kuin laulaja sai sanottua lähtevänsä. Se on kaksinaamainen maailma."

Tällaista tekstiä on tietenkin lähes mahdotonta lukea ilman ajatusten siirtymistä Lauri Tähkän suuntaan. Tähkähän poistui Elonkerjuusta ovet paukkuen maaliskuussa 2011 ja ilmoitti lähtevänsä soolouralle.

Metro Liven haastattelema Ralli kuitenkin kiistää kaikki syytökset. Hänen mukaansa tarina on täysin fiktiivinen. Julkaisija Liken mukaan "Simo Rallin esikoisromaani Uurna on syntejä syviä ruotiva, sympaattinen veijaritarina pohjalaisen veljesparin totuuden hetkistä etelän auringon alla."

Liken julkaisema tekstinäyte löytyy täältä.

Lisää luettavaa