Elton John -elokuva Rocketmanin esittäminen kiellettiin Samoassa

Kuva Rocketman-elokuvan trailerista.

Syynä leffassa nähtävät miesten väliset seksikohtaukset.

Uutisoimme hiljattain Elton Johnin elämästä ja uran alkuvaiheista kertovan Rocketman-elokuvan joutuneen Venäjällä vahvasti sensuurin hampaisiin, koska sen katsottiin olevan ”homopropagandaa”. Nyt Samoa Observer tietää kertoa, että elokuva on kokonaan kielletty Samoassa samoista homoseksuaalisuuteen liittyvistä syistä.

Maan sensuuriviranomaisten edustaja Leiataua Niuapu Faaui kertoi lehdelle, että elokuvassa näytettävä homoseksuaalinen toiminta rikkoo lakeja eikä sovi yhteen maan kulttuurin ja kristillisten oppien kanssa. Noin 97 prosenttia Samoan kansalaisista on kristittyjä ja vahvasti konservatiivista. Esimerkiksi sodomia on laissa kielletty ja voi johtaa jopa seitsemän vuoden vankeusrangaistukseen – siitäkin huolimatta, että akti tapahtuu molempien osapuolten myöntymyksellä.

Sensuuriviranomaiset kuitenkin lisäävät, että kyseessä on muuten ”hyvä tarina, koska se kertoo yksilöstä, joka yrittää päästä elämässään eteenpäin”.

Elton John tai elokuvantekijät eivät ole vielä tätä kirjoittaessa reagoineet Samoan päätökseen elokuvan kieltämisestä. Venäjällä tapahtunutta sensurointia John kritisoi tuoreeltaan kovin sanoin, joten eiköhän sieltä muutama valittu sana tähänkin tapaukseen löydy.

”Surullinen esimerkki siitä, miten jakautuneessa maailmassa yhä elämme ja se voi niin julmasti kieltää kahden ihmisen välisen rakkauden. Uskomme siltojen rakentamiseen ja avoimeen dialogiin ja jatkamme muurien murtamista kunnes kaikkien ihmisten ääntä kuullaan tasaveroisesti ympäri maailman”, Johnin Facebook-sivuilla julkaistussa tiedotteessa todettiin Venäjä-keissistä.